"dobar provod"

Češki turisti pićima polijevali goste pa fizički napali policajce

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Češki turisti pićima polijevali goste pa fizički napali policajce
03.08.2012.
u 16:50
U jednom trenutku 26-godišnjak čak je pokušao policijskom službeniku izvući i pištolj
Pogledaj originalni članak

Šestero mladih turista iz Češke jučer se u Istri dobro provelo – počelo je s polijevanjem drugih gostiju u kafiću, a završilo napadima na policajce.

Kako javlja PU istarska, policija je jučer oko 3 sata zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu na cesti za Škarabu. Policajci su na mjestu događaja utvrdili kako su državljani Češke, dva 26-godišnjaka, 24-godišnjak, 22-godišnjak te 27-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, pićima su polijevali druge goste, a kada su ih djelatnici objekta upozorili na loše ponašanje, Česi su počeli vikati na njih i udarati ih rukama i nogama.

Takvo ponašanje nastavilo se i nakon što su ih djelatnici ispratili na parkiralište objekta, a kada je policijski službenik uhitio jednog od 26-godišnjaka, napali su i njega. Prvo ga je udario 26-godišnjak, kojem je policijski službenik stavljao lisice, a u jednom trenutku mladić je čak pokušao policijskom službeniku izvući i pištolj. Policijskom službeniku u pomoć je priskočio djelatnik ugostiteljskog objekta, no tada su na policajaca nasrnula još dvojica državljana Češke – drugi 26-godišnjak i 24-godišnjak, koji su ga lakše ozlijedili.

Uhićeni 26-godišnjak nastavio je s protupravnim ponašanjem i nakon što je svladan, pa je tako pljuvao i udarao po policijskom vozilu, a drugi državljani Češke pritom su vrijeđali policijske službenike.

Trojica državljana Češke koji su sprečavali policijskog službenika u obavljanju dužnosti privedeni su jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a zbog  počinjenja prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira protiv svih šestero stranaca podnosi se optužni prijedlog.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

DE
denderi
17:29 03.08.2012.

vidi ti čeheke kako su se osokolili....

Avatar Joja
Joja
17:30 03.08.2012.

Novcano ih kaznit i zabranit im ulazak

DE
denderi
17:29 03.08.2012.

da se zna ..škaraba je u rovinju ..to je poznato boravište istočnjka od vajkada