'čestitao dan žena, a izabrao muškarca'

Esdepeovka protiv Bernardićeva izbora za Milanovićevu zamjenu u Saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Bernardić podržao Vidovićevu kandidaturu za župana Šibensko-kninske županije
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Davor Bernardić
09.03.2017.
u 11:44
'Zip, zip, Prelec, zip'
Pogledaj originalni članak

Melita Mulić, potpredsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a prozvala je predsjednika stranke Davora Bernardića zbog licemjerstva i laži u predizbornoj kampanji.

- Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u ponedjeljak 6. ožujka 2017., donio odluku o tome tko će biti zamjena bivšem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću u saborskim klupama. Od 4 kandidata, tri su žene i jedan muškarac.

Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca. Iako su dvije žene na listi plasirane ispred tog muškarca. Iako su obje političarke ispred tog političara bivše saborske zastupnice. Iako je jedna vršiteljica dužnosti predsjednice SDFŽ-a SDP-a te potpredsjednica, a druga potpredsjednica tog istog unutarstranačkog foruma - poručila je Melita Mulić.

Kao 'ulje na vatru' navela je čestitku Davora Bernardića u kojem članicama SDP-a čestita Dan žena i nagovještava 'pravedniji svijet bez nasilja i eksploatacije'.

- Sadašnji je predsjednik SDP-a dobio unutarstranačke izbore na platformi zalaganja za zip sustav. Znači, kreiranja listi za izbore i jednake političke zastupljenosti na svim razinama poštujući načelo rodne ravnopravnosti po principu jedna žena, jedan muškarac. Ali to je bila predizborna kampanja. A u stvarnosti je zip, zip, Prelec, zip. E protiv toga ću se boriti. I ne samo danas.

>> Karamarko se vraća u politiku? 'Razvijam ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj'

>> Milanović stavio mandat u mirovanje, posvetit će se privatnom biznisu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.