u Deir ez-Zuru

Sirija i Rusija optužuju: Četiri aviona zapadne koalicije napala su sirijske snage

Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija i Rusija optužuju: Četiri aviona zapadne koalicije napala su sirijske snage
09.12.2015.
u 08:55
Anonimni američki vojni izvor za Reuters je izjavio da je Washington siguran da su zračne napade izveli Rusi
Pogledaj originalni članak

Četiri vojna aviona zapadne koalicije viđeni su kako lete iznad sirijskog grada Deir ez-Zura u subotu 6. prosinca kada je napadnut sirijski vojni kamp. U blizini nije bilo ruskih aviona, tvrde Rusi.

Dva para vojnih aviona iz dviju različitih zemalja, članica međunarodne protuterorističke koalicije predvođene SAD-om, prelijetale su područje Deir ez-Zura na dan napada, rekao je general major Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane. I u Damasku tvrde da su za zračne napade protiv sirijskih trupa odgovorni avioni zapadne koalicije. Ubijena su tri vojnika, 13 članova osoblja je ozlijeđeno i veliki broj vojnih vozila je uništeno kad je iz aviona ispaljeno devet projektila na vojni kamp Saeqa, tvrdi vojska sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, piše RT.

Ovo je prvi takav incident otkako je zapadna koalicija počela djelovati u Siriji.

Anonimni američki vojni izvor za Reuters je izjavio da je Washington siguran da su zračne napade izveli Rusi.

Vojska SAD-a demantira napade na Assadove snage.

– Nismo izvršili napade na ljude, vozila ili kuće na tom području. Nemamo informacije da su se sirijski vojnici nalazili na mjestu gdje smo izvršili udare – priopćila je američka vojska. Rusija i Iran su glavni saveznici sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u gotovo petogodišnjem ratu u toj zemlji.

SAD, zaljevske zemlje i Turska kažu da Assad mora otići s vlasti kako bi zemljom ponovo zavladao mir, piše Al Jazeera Balkans. 

 

>> Sirijski pobunjenici spremali se za masovno pogubljenje ISIL-ovaca, a onda ih oslobodili u zadnji čas

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

PL
@ploto@
09:29 09.12.2015.

A što očekivati od judeofašista nego destrukciju i obmanu,To im je modus operandi.

GV
golub Vaso
14:24 09.12.2015.

Povezivati odlazak assada i uspostavu mira u uzročno-posljedičnu vezu može samo bolesni um, isti oni koju su ubili Pukovnika i uspostavili mir, slobodu, demokraciju kaja sada vlada u Libiji.

Avatar superhik74
superhik74
15:03 09.12.2015.

Kao prvo totalna laz da je prvi put jer svi znamo da je Izrael barem 6 puta napadao Sirijsku vojsku kao zracna podrsaka teroristima, osim toga Turska je barem nekolikiko puta napadala pa im je I jednom prilikom srusen avion F-4, a Ameri su nekoliko puta prije napadali instalacije Sirijske vojske I drzave. Njihov plan smjene rezima I unistavanja Sirije se nikad u zadnjih 5 godina nije promjenio, tako da ovo napadi na suverenu zemlju I njenu regularnu armiju ne trebaju nikoga cuditi. Isto su radili u Afganistanu, Iraku I Libiji, tako da je Sirija cetvrta u nizu od 7 zemalja koje su sebi zacrtali srusiti.