ponovljeno suđenje

Četvorki za šverc 60 kilograma heroina ukupno 43 i pol godine

Foto: Arhiva VL
Četvorki za šverc 60 kilograma heroina ukupno 43 i pol godine
07.05.2010.
u 13:14
Četvorka je drogu prevozila iz Turske u Hrvatsku u kamionu s narančama u siječnju 2008.
Pogledaj originalni članak

Ukupno 43 i pol godine zatvora "zaradila" je četvorka zbog šverca 60 kilograma heroina koji su prevozili iz Turske u Hrvatsku u kamionu s narančama u siječnju 2008. Nepravomoćna je to presuda Županijskoga suda u Osijeku na ponovljenom suđenju.

Odbjegli Nezir Barjaktari osuđen je na 20 godina zatvora, Miroslav Dukić iz Novog Sada na 15 godina, Alojz Vale iz Darde dobio je pet, a Damir Ćupić tri i pol godine zatvora.

Kazne su jednake kao i prvi put svima osim Ćupiću, koji je zbog posredovanja u prodaji ranije osuđen na pet godina. Ćupić je na sudu djelo priznao, a jučer je i pušten iz pritvora jer je u njemu već proveo dvije godine i četiri mjeseca.

Željko Eduard Burger iz Zagreba i Šibenčanin Stipe Klisović, koji su vozili kamion i sređivali papire, ponovno su oslobođeni optužbe jer su, smatra sud, zaista mislili da prevoze naranče.

Gotovo 60 kilograma heroina, vrijednog približno 15 milijuna kuna, zaplijenjeno je u Dardi kod Osijeka, a bila je to dotad najveća zapljena heroina u Hrvatskoj.

- Učestali pozivi između Dukića i Barjaktarija svjedoče o njihovu međusobnu nepovjerenju, a dokaz su i toga da su oni bili vrh piramide u ovom slučaju – kazao je osječki sudac Zvonko Vekić.

Droga je u Hrvatsku stigla glasovitom Balkanskom rutom, a bila je upakiran u 120 dobro skrivenih paketića.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.