Humanost

Četvrti put uređuje dom, a još otplaćuje stari zajam

Foto: kristina štedul fabac/pixsell
Četvrti put uređuje dom, a još otplaćuje stari zajam
02.09.2010.
u 08:20
U obnovi je, na zamolbu gradske uprave, u godinu dana sudjelovalo 13 tvrtki, a među njima su i četiri u vlasništvu Grada Karlovca.
Pogledaj originalni članak

- Zahvalan sam svima koji su obnavljali kuću jer je bila uništena do temelja. Sada je pod krovom, a za daljnje ću se uređenje pokušati snaći sam, rekao je Željko Šoštarić, čija je kuća uništena u eksploziji plina u karlovačkom naselju Gaza prije godinu dana. Tada je smrtno stradala njegova supruga Jelka. Uništena je i susjedna kuća obitelji Šarić.

Trinaest tvrtki, među njima i četiri gradske, obnovile su oba objekta. Gradska je uprava tako ispunila obećanje da će naći sponzore koji će obnoviti krov i dio kuće obitelji Šarić te sagraditi kuću Ž. Šoštariću. Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika, pohvalila je izvođače koji su, unatoč krizi, pomogli obiteljima. Manuela Plani, rođena Šarić, tvrtkama koje su radile uručila je zahvalnice. Njena je kuća manje stradala, pa se prije tri tjedna uselila jer je djelomično uspjela urediti i unutrašnjost kuće. No, Ž. Šoštarić mora postaviti stolariju, instalacije i urediti unutrašnjost.

– Nadam se da će novac koji ću dobiti od osiguranja pokriti dio troškova. Otplaćujem kredit, imam mjesečnu ratu oko 2000 kn, koji sam podigao za uređenje kuće prije nesreće, pa nemam puno novca. Nadam se da će biti još donatora. Ovo mi je četvrti put u životu da krećem ispočetka – kaže Šoštarić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.