izbori u venezueli

Chavez ostaje na čelu Venezuele, pobijedio proameričkog Caprilesa

Foto: 'JUAN BARRETO'
Chavez ostaje na čelu Venezuele, pobijedio proameričkog Caprilesa
08.10.2012.
u 08:06
Chavez je osvojio ukupno 54,42 posto glasova dok je njegov protivnik Henrique Capriles dobio 44,97 posto glasova
Pogledaj originalni članak

Hugo Chavez i dalje ostaje na čelu Venezuele. Dosadašnji venezuelanski predsjednik pobijedio je na predsjedničkim izborima koji su se jučer održali u toj južnoameričkoj državi. Chavez je osvojio ukupno 54,42 posto glasova dok je njegov protivnik Henrique Capriles dobio 44,97 posto glasova, javlja BBC.

– Revolucija je pobijedila. Bitka je bila savršena i pobjeda je savršena – rekao je nakon objavljivanja rezultata predsjednik Hugo Chavez. Ipak, Chavez je svom protivniku poslao 'pomirljivu' poruku rekavši kako u svoj radi želi uključiti sve.

– Obvezao sam se biti bolji predsjednik nego što sam to bio proteklih nekoliko godina – rekao je. Poraženi Capriles čestitao je svom protivniku poručujući svojim glasačima da se ne osjećaju poraženo.

– Zasijali smo mnogo sjemena po cijeloj Venezueli i znam da će to sjeme jednog dana izrasti u drveće – kazao je Capriles.

>> Hoće li pobijediti Chavez, trn u oku SAD-a, ili proamerički Capriles?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RA
rafaell
15:21 08.10.2012.

vlaskoulicanec očito ne poznaješ Latinsku Ameriku,glad je bila prijeHuga a nije ni sada daleko jer su i danas milijarderi vlasnici svoje imovine.Ti se očito pališ na milijarde Abramovića i sl. dok se ljudima ne ostavlja ni voda.Čile je najuspješniji primjer bogatstva i napretka,jedino što je sve više sirotinje

DU
Deleted user
16:38 08.10.2012.

@rafaeli: ja doduse nisam bio u Venezueli (niti imam namjere tamo ici), ali poznajem obitelj izbjeglu iz Venecuele upravo pred Chavezovim batinasima. I ako je samo cetvrtina onoga sto oni pricaju tocno, onda je meni osobno draze da me Ameri privredno iskoristavaju nego da me mlate moji vlastiti! Milijarde dolara raznih Avramovica me ne zanimaju. Mene vise zanima slijedece: koliko na kraju vlasnik tvornice zaradi, svejedno mi je ako njegovi radnici mogu od place solidno zivjeti. Nazalost toga danas ima sve manje i manje cak i u Europi a da o Juznoj Americi i ne govorimo! A cinjenica je da Chavez provodi politiku spaljene zemlje: izvuci sto mozes, a nakon mene - potop!

DU
Deleted user
15:01 08.10.2012.

Ne kuzim kaj se toliko palite na tog Chaveza. On nemilice trosi prirodne resurse i vrsi nacionalizaciju svega i svacega kako bi financirao svoju "socijalisticku revoluciju". Kada se kola zaglave u dreku - a to ce se, znamo svi mi iz iskustva, kao i u svim dosadasnjim "socijalistickim" sistemima vrlo brzo dogoditi - zavladati ce u Venecueli glad. E pa sada, da li je on zaista tako dobar za narod.....