par temperatura

Ciklona Zdravka donosi promjenu, sutra na kopnu osjetno hladnije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Ciklona Zdravka donosi promjenu, sutra na kopnu osjetno hladnije
14.04.2014.
u 17:42
Prema prognozi DHMZ-a, danas kasno poslijepodne i u noći sa sjevera dolazi jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a u gorju i snijegom
Pogledaj originalni članak

Ciklona Zdravka u utorak nam donosi promjenu vremena, javlja Crometeo. U kopnenim predjelima danas navečer dolazi zahlađenje, a najviše dnevne temperature sutra će biti otprilike duplo manje.

Prema prognozi DHMZ-a, danas kasno poslijepodne i u noći sa sjevera dolazi jače naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, a u gorju i snijegom, dok se za utorak prognozira promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, uz mjestimice malo kiše ili kratkotrajan pljusak. U Gorskom kotaru, Lici, na sjevernome Jadranu u noći i ujutro, a u Dalmaciji prijepodne i sredinom dana očekuje se jače naoblačenje, kiša, pljuskovi, grmljavina a u gorju i snijeg.

Sutra će najviše dnevne temperature na kopnu otprilike biti dvostruko manje. Prema podacima DHMZ-a, očekuje se da će se najviše dnevna temperatura u utorak kretati od 8 do 13 stupnjeva Celzijusa. 

Na Jadranu će, kao i obično, biti nešto toplije nego u kopnenim predjelima te se očekuje da će se najviša dnevna temperatura kretati između 14 i 18 stupnjeva Celzijusa.

Promjenjivo i prohladno vrijeme na kopnu nastavit će se i sredinom tjedna, javlja Crometeo,  a u dane vikenda temperatura će postupno rasti, no i dalje će biti moguće kiše i pljuskovi.

>> Kiša ili sunce: Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna!

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar R2D2
R2D2
18:38 14.04.2014.

Molim "intelektualce" odnosno hobi meteorologe iz crometea, a slobodno im se može pridružiti ekipa iz Večernjeg lista koja to tako dramatično prenosi, da mi kažu kako se zove ovaj oblak koji vidim kroz prozor. U suprotnom neću moći zaspati noćas. Kaj sada svaka kiša mora imat ime? A zakaj nemaju imena anticiklone? Koja bolesna ekipa......

HO
homofob
17:51 14.04.2014.

Evo sada vidite sta se dogodi kada se grijemo na ugljen i plin! Dogodi se globalno zatopljenje i ciklone donose promjene vremena! Strasno! I Plomin 3 ima plan unistiti planet! Fasisticko ustaski elementi to guraju da uniste hrvatski turizan! Dolje s ciklonama i promjenama vremena!

Avatar tajar
tajar
18:49 14.04.2014.

Od one ranije bučno najavljivane ciklone "Šime" iscijedilo se tek par kapi kiše!