mevlid jašarević:

'Cilj napada bili su mi američki specijalci koji ubijaju u Iraku'

'Cilj napada bili su mi američki specijalci koji ubijaju u Iraku'
23.08.2012.
u 17:56
Optuženi je zatražio premještaj iz Sarajeva jer nije zadovoljan uvjetima − od rešetaka u sobi ne može gledati televiziju
Pogledaj originalni članak

Željena meta vehabije Mevlida Jašarevića u napadu na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu bili su američki specijalci u znak odmazde za napade u Iraku − rekao je optuženi danas pred Sudom BiH.

− Cilj mi je bio da iz veleposlanstva izađu američki specijalci koji ubijaju po Iraku, nisam želio nauditi građanima Sarajeva − rekao je Jašarević koji se pojavio u nastavku sudskog procesa.

Opisao je kako je, dok je iz automatske puške pucao po zidu veleposlanstva, umjesto očekivanih američkih specijalaca naišla žena kojoj je doviknuo: − Bježi, tetka! Optuženi je zatražio premještaj iz pritvorske jedinice u Sarajevu jer nije zadovoljan uvjetima, a u obrazloženju je naveo da od rešetaka u sobi ne može gledati televiziju.

Jašarević je optužen za teroristički napad na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu 28. listopada 2011. godine. Tijekom napada on je iz automatske puške za 50 minuta ispalio 105 metaka na zgradu veleposlanstva. Tom prilikom ranio je pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Velića, koji je radio na vanjskom osiguranju američkog veleposlanstva u Sarajevu.

Prema optužnici, Jašarević, Fojnica i Ahmetspahić napadom su planirali iznuditi ustupke od tijela vlasti zahtijevanjem da NATO snage napuste Afganistan te su prijetili građanima SAD-a i Njemačke. Tužiteljstvo je najavilo da će dokazati da je riječ o terorističkom činu po uzoru na Al-Qa'idu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

TO
Toni50
18:22 23.08.2012.

Balkan tipično; Nisu spremili siromaha u bolnicu da ga se lijeći več mu pametni sude ...

LJ
@LjutiHrvat
18:36 23.08.2012.

vehabije su zlo sjeme posijanu na tlu hrvatske pokrajine bosne

UF
ufrm
19:34 23.08.2012.

Neobrijan, nepismen i primitivan neandretalac :-)