Svađa u slavonskom brodu

Cimeru nož zario točno u srce jer mu je smetala buka televizora

Foto: Vedran Balen
Cimeru nož zario točno u srce jer mu je smetala buka televizora
14.01.2015.
u 00:15
Barišić si je u školi pucao u glavu iz pištolja te mu nedostaje dio tjemena. Bojao se da će mu Dežmarić zadati fatalan udarac
Pogledaj originalni članak

Antunu Barišiću (55), kojeg tužiteljstvo tereti da je 9. kolovoza prošle godine u kući u Bebrini pokraj Slavonskog Broda u kojoj je bio podstanar ubio svog cimera Veljka Dežmarića (63), sutra će se na brodskome Županijskom sudu održati pripremno ročište. Vlasnica Marica Milošević, koja u susjednoj kući ima privatni dom za starije i nemoćne, kazala je da joj je Barišić ispričao kako je te noći tražio od Dežmarića da isključi televizor jer nije mogao spavati. Ovaj se usprotivio i posvadili su se. Barišić je tada uzeo nož i zabo mu ga ravno u srce.

– Ne mogu vjerovati da su se posvadili zbog tako beznačajne stvari. Inače su bili mirni. To što se dogodilo van svake je pameti – kazala je vlasnica kuće Marica Milošević.

Obrana tvrdi da je Barišić te večeri reagirao instinktivno zbog traume iz djetinjstva. Naime, on si je još u osnovnoj školi iz pištolja pucao u glavu, zbog čega mu danas nedostaje gotovo pola tjemena, pa se bojao da će mu Dežmarić zadati novi udarac u glavu koji bi mogao biti fatalan. Prema riječima predsjednice sudskog vijeća Marije Balenović, nad Barišićem je provedeno psihijatrijsko vještačenje kojim su kod okrivljenika utvrđene neujednačene intelektualne funkcije te crte poremećaja u strukturi ličnosti. No, Barišić je ubrojiv.

>> Kao mali si je pucao u glavu, a kasnije je nožem napadao ljude

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
ObrenM
08:19 14.01.2015.

Stavio bih ga kao susjeda onomu tko bi ga pustio na slobodu.

DU
Deleted user
22:41 13.01.2015.

pustite ga na slobodu pravi je to jaran