Predavanje u MORH-u

Ćiro pred časnicima HV-a: 'Bit će to jako emotivno!'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Ćiro Blažević: Već sam prionuo pripremama za predavanje. Ovo je za mene velika čast i povlastica
06.05.2018.
u 06:23
Slavni će nogometni trener, inače brigadir HV-a, zapovjednike Hrvatske vojske upoznati sa svojim putem do uspjeha
Pogledaj originalni članak

Najuspješniji hrvatski nogometni izbornik, 83-godišnji Miroslav Blažević, prihvatio je poziv ministra obrane RH Damira Krstičevića i 8. svibnja u prostorijama Ministarstva obrane održat će predavanje zapovjednicima Hrvatske vojske.

Posrijedi je jedno u nizu motivacijskih predavanja pod radnim nazivom ‘Put do uspjeha’, potvrđeno nam je iz MORH-a.

– Kako je ova godina proglašena “godinom spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika”, MORH koristi prigodu kako bi svojim pripadnicima omogućio da se iz prve ruke upoznaju s iskustvima proslavljenih sportaša i sportskih trenera, njihovim životnim filozofijama i putovima do uspjeha – kazala nam je Irena Firšt iz Samostalne službe za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Božić, Dalić i Tucak

Miroslav Blažević do sada je najveće trenersko ime koje će govoriti pred četrdesetak zapovjednika Hrvatske vojske. Prije njega svoja životna i sportska iskustva prenijeli su alpinist Stipe Božić, vaterpolski, te nogometni izbornik Ivica Tucak i Zlatko Dalić, no Blažević ipak zauzima posebno, najistaknutije poglavlje u povijesti hrvatskoga sporta.

Naime, još uvijek, i s odmakom od dvadeset godina, žive su slike njegove pikantne, uzbudljive, dramatične avanture sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, na kojemu je hrvatska reprezentacija osvojila brončanu medalju. To je hipoteka s kojom se Ćirini nasljednici na klupi vatrenih nisu bili u stanju nositi.

Osjećam nesigurnost

– Počašćen sam i privilegiran pozivom ministra Damira Krstičevića da održim predavanje hrvatskom vojnicima, iako će on reći kako je privilegij samo njihov. U karijeri sam već održao brojna predavanja ovakve vrste i priznajem kako prvi put osjećam nesigurnost jer se obraćam najvećemu hrvatskom autoritetu, najsvjetlijoj hrvatskoj instituciji. Bez hrvatskog vojnika ne bi bilo ni hrvatske slobode i neovisnosti. Jako sam nestrpljiv i svjestan delikatnosti s kojom sam suočen. Već sam prionuo pripremama za predavanje i mogu samo najaviti kako će biti jako emotivno – kazao nam je Miroslav Blažević, inače nositelj čina pričuvnog brigadira Hrvatske vojske koji mu je dodijelio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Na popisu pričuvnih brigadira Hrvatske vojske među ostalima su s Antun Vrdoljak, Jure Radić, Mate Granić, Andrija Hebrang, Luka Bebić...

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
08:45 06.05.2018.

Prvo Renata Sopek, pa Ćiro Blažević, je li to vojsku pretvaramo u sokolsko fiskulturno društvo????

DC
Damjan.curic
08:34 06.05.2018.

Ako notorni Dejan Jović može stvarati nove časnike Hrvatske vojske kao predavač na preddiplomskom studiju Hrvatskog vojnog učilišta, onda je Ćiro-predavač kvantni skok u pameti spram ovakvih anti-državnih odluka poput prvospomenute

CI
cinbenik
07:27 06.05.2018.

Kazni domoljubi se sprdaju sa Hrvatskom....Kako do uspjeha,pitaju se HDZe generali i kazni domoljubi,a sami znaju da je dovoljno biti simpatizer stranke opasnih namjera.....Curi brigadir HV,je ocit primjer,kao i pomenuti gosti......Nije cudi da zastavnik Krsticevic,Belica vrijeme unistenja svega Hrvatskog,pod HDZe vladavinom,kada je i sam " uspjesno" napredovao kao simpatizer HDZe zla.