BOMBA NA KOTAČIMA

Cisterna sa 29.000 litara plavog dizela survala se u dvorište

Foto: MICHAEL PALIJAN / VLM
Cisterna sa 29.000 litara plavog dizela survala se u dvorište
20.09.2010.
u 14:26
Ovakav šok i strah nisam doživio ni u Domovinskom ratu kada se pucalo na sve strane, kaže Marko Jagar (58) iz Donjega Daruvara,pred čiju se kuću u subotu survala cisterna.
Pogledaj originalni članak

- Legao sam na krevet kako bih pogledao Dnevnik, a deset minuta prije podneva od praska sam skočio s kreveta. Imao sam što vidjeti: prevrnutu cisternu u dvorištu! - kaže Marko Jagar (58) iz Donjega Daruvara, pred čiju se kuću u subotu survala cisterna sa 29 tisuća litara plavoga dizela. Iz probušenoga rezervoara tegljača već je počelo curiti gorivo, a i kroz nekoliko pukotina na samoj cisterni počeo je istjecati plavi dizel, govori M. Jagar.

Iako se u izvještajima navodilo kako je iscurilo samo nekoliko stotina litara plavoga dizela, vlasnik navodi kako je riječ sigurno o pola tone goriva, što će mu uništiti i ono malo biljaka.

- Cisterna je polomila dvije jabuke, krušku, dio vinograda i most u potpunosti, a sve ostalo bilje u blizini zacijelo će propasti s vremenom - kažu Marko Jagar i njegova supruga, koji ni danas nisu mogli izlaziti iz dvorišta jer je cisterna još tijekom prijepodneva ležala na mostu. M. Jagar, koji obitelj uzdržava od samo 1000 kuna braniteljske opskrbnine tek je kasnije doživio šok i počeo se tresti kada je pomislio što bi se dogodilo da je cisterna u padu pukla i gorivo iscurilo u dvorište.

- Takva me panika i strah nisu dohvatili ni u Domovinskom ratu kada se pucalo na sve strane - kaže u nevjerici naš sugovornik, koji nije mogao ni spavati od šoka, ali ni od jakih isparavanja goriva koja su se zavukla u skromnu kuću. Vlasnici su u nedoumici kome se javiti za naknadu štete. Poručeno im je tek da bi polica osiguranja tvrtke Loidda iz Zagreba, vlasnika kamiona, trebala pokriti svu nastalu štetu. Policija je izvijestila da je cisterna sletjela s ceste kada je 41-godišnji vozač prednjim kotačem zahvatio rubnik.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MS
My Soul
17:07 20.09.2010.

ovo se zove ekspeditivnost....isporuka goriva pred kućna vrata :):)

VE
veki
15:09 20.09.2010.

Dragovoljno ustupam svoje dvorište za ovakve manevre.

OB
-obrisani-
15:41 20.09.2010.

najvjerojatnije cisternom je upravljao Šaban