promocija knjige

Čitateljima prepuštena ocjena je li general Markač heroj ili zločinac

Foto: Damir Špehar/Pixsell
knjiga Markač (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
knjiga Markač (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
knjiga Markač (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
knjiga Markač (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
knjiga Markač (1)
23.09.2011.
u 20:59
Mladen Pavković knjigu je darovao gradonačelniku Antonu Korušecu te Hamdiji Mašinoviću zamjeniku Policijske uprave
Pogledaj originalni članak

Osmodnevno obilježavanje Dana grada Bjelovara i Dana hrvatskih branitelja započelo je večerašnjom promocijom knjige “General pukovnik Mladen Markač”, autora Mladena Pavkovića, a riječ je o njegovu nastavku priče o hrvatskim generalima, s obzirom da je do sad napisao dvadesetak naslova o Domovinskom ratu.

U uvodnoj riječi gradonačelnik Antun Korušec je naglasio značaj povijesnog datuma 29. rujna 1991. i uloge hrvatskih branitalja u oslobođenju Bjelovara, te posebice heroja, poput generala Markača, koji su raspolažući svoj život nesebično doprinijeli stvaranju neovisne države Hrvatske. O herojskoj ulozi generala Markača u Domovinskom ratu, te njegovoj zadivljujućoj osobnosti izvan linije bojišnice, govorili su predstavnici braniteljskih udruga Zoran Maras i Stipe Šola. Rezimirajući sadržaj knjige, potkrepljene dokumentarnim materijalom, zahvalnicama, odličjima, optužnicom, presudom i fotografijama, sam autor poručuje kako čitateljima prepušta da sami ocjene i prosude treba li se njemu suditi ili ne i je li Mladen Markač junak Domovinskog rata ili ratni zločinac.

Promociju knjige dolaskom je uveličala generalova sestra Brankica Janči (inače tajnica KUD-a Bjelovar), koja se s patnjom i boli prisjetila sramotne haške presude, a kojom je general Markač nepravomoćno osuđen na 18 godina zatvora. No, sada joj poput svih Hrvata ostaje da vjeruje kako će pravda na kraju ipak pobjediti, te da će sadašnja i buduća vlast učiniti sve što je u njezinoj moći da se isprave pogreške tijekom suđenja, a kako bi general Markač i ostali hrvatski optuženici napokon osjetili pravednost i ugledali zasluženu slobodu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

KA
kajinx
22:37 23.09.2011.

Kakvo pitanje? Kako se heroja može pitati da li je heroj?

Avatar Zag
Zag
23:09 23.09.2011.

možda je hečinac ili zloroj

BI
bilikamen
21:46 23.09.2011.

Hvala,