ubojstvo u dubravi

Člana suparničke romske obitelji 21-godišnjak likvidirao zbog duga

Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
'29.02.2012., Zagreb - Osobno vozilo osteceno u pucnjavi na Aveniji Dubrava oko broja 32. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
Foto: Zarko Bašić/PIXSELL
pucnjava, očevid, sudar (1)
04.03.2012.
u 13:20
Policija nastavlja obradu nad još nekoliko osoba koje dovodi u vezu s ubojstvom Hašima Osmanovića
Pogledaj originalni članak

Policija je uhitila Ginu H. (21) zbog sumnje da je u srijedu navečer u zagrebačkoj Dubravi jednim hicem usmrtio 33-godišnjeg Hašima Osmanovića. Neslužbeno doznajemo da se ubojstvo stavlja na teret mladiću romske nacionalnosti tako da se čini da su bile istinite priče koje su kolale nakon ubojstva, a koje su govorile da je riječ o obračunu romskih obitelji. Uhićeni se tijekom ispitivanja u tužiteljstvu branio šutnjom, a određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Prijetili im ubojstvom

Osim mladića lisičine na ruke u Zagrebu su navodno stavljene još nekolicini za koje se sumnja da su imali veze s ubojstvom te se obrada nastavlja.

Prema neslužbenim informacijama, motiv ubojstva bio je dug zbog kojeg su navodno već više godina odnosi između dviju romskih obitelji bili loši. Podsjetimo, Osmanović je smaknut u svom automobilu, crvenom chevrolet aveu, na križanju Avenije Dubrava i Ljubijske ulice, dok je čekao da se uključi zeleno svjetlo na semaforu. Prišao mu je muškarac, ispalio mu hitac u torzo i pobjegao. Osmanović se uspio izvući iz automobila i zatražiti pomoć građana, a pritom su mu ispali pištolj, torbica, a navodno i vrećica s kokainom. O porijeklu pištolja policija još šuti.

Iako je Osmanović hitno prevezen u KB Dubrava, nije mu bilo pomoći, preminuo je sat vremena poslije. U Dubravi se govori da je njegovo ubojstvo rezultat svađe dviju romskih obitelji zbog međusobnih dugova.

- Dan nakon Hašimova ubojstva od njih smo dobili poruku da će nas pobiti sve odreda - rekli su članovi obitelji Osmanović.

Imao je četvero djece

Dodaju da je Hašim "bio pošten čovjek koji se bavio isključivo tekstilom, a koji se u Hrvatsku vratio prije četiri mjeseca iz Njemačke, odnosno europskih zemalja gdje je radio i gdje s njime nikad nije bilo nikakvih problema". Osmanovići demantiraju priče prema kojima se taj rođeni Zagrepčanin, odrastao u Dubravi, bavio švercom, da je kamatario, bavio se drogom, a navodno i da je kockao.

Za pištolj i drogu nađene u njegovu autu kažu da su podmetnuti. Osmanović nije imao dosje, a sa suprugom i četvero male djece živio je u Dubravi.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

AU
autoritet
10:53 05.03.2012.

Šverceri narkotika? treba ih pustiti da se svi poubijaju

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
13:51 04.03.2012.

Rješenje slučaja je u ovoj rečenici - oni koji ga poznaju tvrde da je Osmanović švercao sve što je stigao, od automobila do odjeće i drugog. Mala bara puno krokodila. A s druge strane razumijem ga, čovjek je živio od šverca jer da se bavio nekim normalnim poslom u ovoj državi uz dvoje djece možda bi dosad i umro od gladi.

Avatar alien79
alien79
17:44 04.03.2012.

Dajte pojačajte priliv novaca rođenima...