Promo

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024.: prilika za kolaboraciju i razvoj novih rješenja

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024.: prilika za kolaboraciju i razvoj novih rješenja
25.07.2024.
u 09:57
COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u jugoistočnoj Europi, i partneri okupljaju najbolje regionalne tvrtke i nude akceleracijske usluge u vrijednosti od 200.000 EUR za pobjedničke timove.
Pogledaj originalni članak

Nakon ovogodišnjeg uspješnog AI hackathona na koji se prijavilo 40 timova samo iz Hrvatske, novi hackathon je proširen na cijelu regiju i na više poslovnih područja te trenutno okuplja pedesetak vrhunskih mentora iz cijele regije, a očekuju se i nove potvrde.

Pozivaju se sve tvrtke da pošalju svoje timove na COTRUGLI EDIH Hackathon 2024. Ovo je prilika za vaše zaposlenike da sudjeluju u razvoju inovativnih rješenja, surađuju s drugim stručnjacima i uče od vodećih mentora. Također, partnerske tvrtke mogu predložiti svoje izazove za hackathon, pružajući sudionicima konkretne probleme za rješavanje i mogućnost za razvoj rješenja koja mogu imati stvarni poslovni utjecaj.

Kakve ideje se traže?

Napredne tehnologije koje uključuju AI, Blockchain, Metaverse, Cloud, Edge, Quantum, VR i XR. Društvene inovacije, kružna ekonomija, IoT, VR, XR, gaming, čista energija, skalabilna gradnja, učenje i razvoj, EdTECH, nedostatak radne snage te ostale ideje s jasnom izvedivošću i usklađenošću s tržištem osnivača. 

Osim otvorenog poziva po navedenim temama, ovo su posebni izazovi zadani od partnera na hackathonu u kojima možete sudjelovati:

 1. AI Travel Assistant

Inteligentno zakazivanje: Integracija s kalendarima, predlaganje optimalnih termina za sastanke, upravljanje RSVP-ima.
Proaktivno upravljanje sastancima: Predlaganje relevantnih dokumenata, automatizacija bilježenja i generiranje zadataka.
Personalizirano planiranje putovanja: Integracija s platformama za rezervacije, predlaganje itinerera, izrada izvještaja o troškovima.

2. AI asistent za kodiranje unutar Google ekosustava

Ovaj AI-asistent trebao bi se integrirati s alatima kao što su Google Cloud Platform, Android Studio i Google Colab, pružajući podršku programerima kroz kontekstualno svjesne prijedloge koda.

3. COTRUGLI EDU

AI-alat za upravljanje, automatizaciju i planiranje edukacija. Cilj je olakšati sudjelovanje u korporativnim akademijama i MBA programima, omogućujući personalizirane rasporede, i praćenje napretka.

Bitne informacije za sudionike i partnere:

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024. platforma je za tvrtke i poslovne profesionalce iz jugoistočne Europe koji žele inovirati i razvijati održive poslovne ideje u području najnovijih tehnologija i društvenih inovacija.

Prijave se otvaraju 1. kolovoza 2024. i zatvaraju 20. kolovoza 2024.

Lokacija: COTRUGLI Business School – Srbija i Hrvatska (dostupno i online)

Zemlje koje ispunjavaju uvjete i mogu se prijaviti na hackathon su Hrvatska, Slovenija, Srbija, BIH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Bugarska, Rumunjska i Kina.

Na hackathon se mogu prijaviti tvrtke i poslovni profesionalci iz jugoistočne Europe s inovativnim idejama. Svaki tim trebao bi imati 2-3 člana iz iste tvrtke ili organizacije, a individualno sudjelovanje nije dopušteno.

Faze hackathona:

1. kolovoza 2024.: Otvorenje prijava

4. rujna 2024.: Otvoreni događaj (u Zagrebu i online) na kojem će se predstaviti ciljevi hackathona i upoznati sudionici

Bootcamp - trodnevna edukacija koja će biti dostupna online, ali i organizirana na nekoliko lokacija (Zagreb, Rijeka, Varaždin, Novska). Moduli uključuju digitalnu spremnost, blockchain, IoT, obuku za pitch itd.

Sudionici hackathona imat će priliku surađivati s mentorima, birajući jednog do tri stručnjaka u relevantnim područjima.

Rok za predaju projekata je 15. rujna 2024.

Informacije o finalistima bit će objavljene: 19. rujna 2024., a završni događaj će se odviti 20. rujna 2024. na kojem će timovi predstaviti svoj rad i MVP. Projekti će se ocjenjivati na temelju izvedivosti, inovativnosti, tehničkoj spremnosti, kvaliteti prezentacije i usklađenosti sa SDG-om.

Nagrade i priznanja

Top 5 timova ostvarit će pravo na dvogodišnju fazu akceleracije putem COTRUGLI TECH MBA programa (do 40.000 EUR po timu). Timovi će također biti predstavljeni u medijima i na društvenim mrežama, te će imati potencijal za komercijalne suradnje s COTRUGLIJEM i drugim partnerima.

Sudjelujte u stvaranju budućnosti poslovanja

COTRUGLI EDIH Hackathon 2024. pruža jedinstvenu priliku za sudjelovanje u razvoju naprednih tehnoloških rješenja. Pozivamo tvrtke da iskoriste ovu priliku, pošalju svoje timove i postave izazove koji će potaknuti inovacije i rast. Pridružite se i budite dio transformacija koje oblikuju budućnost poslovanja! Saznajte više.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr