zdravstvo

Crikvenička hitna - od 1. prosinca tim pripravnosti umjesto T2

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
crikveni;ka hitna (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
crikveni;ka hitna, hitna (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
crikveni;ka hitna, hitna (1)
22.11.2012.
u 14:41
Iako statistika pokazuje da crikvenička hitna tijekom godine, a osobito u ljetnim mjesecima ima izuzetno velik broj intervencija, tim 2 ukida se uoči prosinačkih blagdana.
Pogledaj originalni članak

Hitna medicinska pomoć u Crikvenici od 1. prosinca ostaje bez tima 2, prema uvjerenjima mnogih, neophodnog kako bi funkcionirali na širokom području koje pokrivaju od Šmrike do Sibinja duž Jadranske magistrale i crikveničkog zaleđa.

Iako statistika pokazuje da crikvenička hitna tijekom godine, a osobito u ljetnim mjesecima ima izuzetno velik broj intervencija, tim 2 ukida se uoči prosinačkih blagdana. i razdoblja i intenzivnih karnevalskih događanja na tome području, upozoravaju mnogi nezadovoljni takvom odlukom i upozoravaju da crikvenička rivijera ne smije ostati tek na jednome timu jer bi posljedice mogle biti pogubne za zdravlje i život građana i turista.

Ravnatelj Zavoda za županijsku hitnu pomoć Primorsko-goranske županije dr. Davor Vukobrat kaže kako je dosadašnji T2 bio nadstandard koji će biti zamijenjen timom pripravnosti.

– Zavod za hitnu medicinu PGŽ bio je u zakonskoj obvezi uskladiti svoj ustroj s aktualnom Mrežom hitne medicine koju donosi ministar zdravlja. Sukladno tome, tako ćemo i postupiti od 1. prosinca. Sadašnji tim T2 bio je nadstandard koji je Primorsko-goranska županija financirala u cijelosti godinu dana. Taj tim T2 bit će sada zamijenjen  timom pripravnosti, čime će se sačuvati kontinuitet u pružanju hitne medicinske usluge. Vozači koji su do sada radili u timu T2 svi imaju ugovore o radu na neodređeno vrijeme i biti će raspoređeni u druge ispostave, nitko od njih neće ostati bez posla. Medicinske sestre i medicinski tehničari koji su do sada radili u timu T2 svi su imali ugovore o radu na određeno vrijeme koji im nakon isteka neće biti produženi – kazao je dr. Vukobrat.

>>Dok mu je hitna pomoć spašavala život, netko mu ukrao bicikl

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.