Izliječen i otpušten

Crni pastir sa Svilaje izašao iz bolnice i veseli se utrci tovara

Foto: 'Photoshop'
Crni pastir sa Svilaje izašao iz bolnice i veseli se utrci tovara
10.05.2010.
u 17:43
Crni pastir danas je pušten iz Bolnice za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, gdje se liječio od uznapredovale i zarazne tuberkuloze pluća.
Pogledaj originalni članak

Philimon Zandamela, poznatiji kao “crni pastir sa Svilaje”, pušten je iz Bolnice za plućne bolesti Klenovnik, gdje se liječio od uznapredovale i zarazne tuberkuloze pluća.

– Posve sam zdrav i sad putujem u Zagreb gdje ću u nekom hotelu ostati sljedeća dva dana, a za poslije ne znam. Jako se veselim Međunarodnoj utrci tovara u Tisnom i nema šanse da to propustim - rekao je Philipe te oduševljeno napomenuo da će u kolovozu jahati magarca. Sredinom ožujka zaustavljen je na graničnom prijelazu Macelj nakon što su njegova fotografija i opći podaci s obvezom zaustavljanja i sprovođenja u najbližu infektivnu ustanovu proslijeđeni svim graničnim prijelazima.

On je naime 15. siječnja ove godine pobjegao s Internog odjela Opće bolnice u Šibeniku, a odmah nakon prepoznavanja na granici aktivni je kliconoša TBC-a stavljen na graničnom prijelazu u karantenski nadzor, odakle je bio specijalnim medicinskim vozilom odvezen u bolnicu za plućne bolesti Klenovnik gdje je zadržan. Kada je pobjegao iz Hrvatske, liječnici su slučaj prijavili policiji koja je tada poduzela opsežne mjere traganja, obvezno zaustavljanje, hospitalizaciju, popis osoba s kojima je zatečen te dezinfekciju vozila u kojem se zatekne.

No, Philimon je sve vrijeme odsutnosti bio u Češkoj u posjetu djevojci s kojom se prošlo ljeto intenzivno družio na šibenskoj rivijeri. Philimon iz Mozambika u Hrvatsku je došao s pirotehničarima izraelske tvrtke Mavarin i ubrzo je u Drnišu pronašao svoju buduću suprugu s kojom ima dvije djevojčice, ali već se i rastao od nje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.