Umirovljeni general pukovnik Miljenko Crnjac liječi se od teške bolesti i optužuje

Crnjac: Vlast me gura u patnju - lice mi je paralizirano, živci odumiru...

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Crnjac: Vlast me gura u patnju - lice mi je paralizirano, živci odumiru...
16.12.2009.
u 21:00
Crnjac otkriva da su nepravde koje su učinjene ne samo njemu nego i drugim braniteljima i herojima Domovinskog rata uzrokovale pogoršanje njegova zdravstvenog stanja.
Pogledaj originalni članak

General pukovnik u mirovini mr. sc. Miljenjko Crnjac već je godinu dana teško bolestan. Tragom informacije da se upravo vratio doma s liječenja iz inozemstva pokušali smo razgovarati telefonski. Budući da mu je lice zahvatila djelomična paraliza, što je uzrokovalo otežan govor i otkazivanje određenih živaca na licu i tijelu, bilo je nemoguće razgovor obaviti telefonski. Stoga smo se dogovorili s njegovom suprugom da nam izjavu pošalje e-poštom.

Stalan stres
Crnjac otkriva da su nepravde koje su učinjene ne samo njemu nego i drugim braniteljima i herojima Domovinskog rata uzrokovale pogoršanje njegova zdravstvenog stanja. Dapače, bolest je posljedica učestala stresa koji proživljava u posljednjih 20 godina – tvrdi Crnjac. Potvrdio je za Večernjak da se upravo vratio iz inozemstva gdje je dobio terapiju nakon koje se bolje osjeća.

Prije toga dugotrajno se liječio u KBC-u Rebro, odakle je otpušten potkraj srpnja u prilično lošem fizičkom stanju. Obavio je i dodatne preglede i u nekoliko privatnih liječnika u Hrvatskoj. No mišljenja su se liječnika razilazila te mu nisu mogli postaviti konačnu dijagnozu pa je obavio spomenute preglede u inozemstvu. Redovito ide na vježbe u logopeda i nada se poboljšanju zdravstvenog stanja.

Umirovljeni general pukovnik Crnjac otkriva duboku patnju zbog nepravde koja mu je nanesena. Ogorčen je jer gotovo dvije godine mora dokazivati svoj status dragovoljca. – Kako je tek vojnicima kada dokazuju svoj status, jer to činim dvije godine, a nedavno sam ponovno dobio odbijenicu - pita se Crnjac i dodaje:
– Neću odustati jer bi datum po kojem se vodim bio iskrivljavanje povijesti, a svi vjerodostojni svjedoci potvrdili su moje navode. U ratu mi je bilo teško, no sada mi je znatno teže zbog ovakva odnosa prema braniteljima i generalima.

Reći ću imena
Pita se kako su jedna pravila vrijedila za jednu skupinu ljudi, a za njega i suborce nakon rata vrijede druge norme i pravila.
– Dok smo se mi borili, nismo mislili na to vode li nas kao dragovoljce i/ili branitelje, a drugi su se školovali i rješavali svoj status – kaže Crnjac i poručuje da će, bude li potrebno, navesti imena mnogih koji mu u ratu nisu bili ni do koljena.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

KR
krenica
21:48 16.12.2009.

Dajte dosta više o silnim zaslugama.Dovoljno je pogledat onu glupu mrcinu Đakića dati se odma povraća.Počnimo nešto i radit.

JA
jaruzelskia
23:02 16.12.2009.

Crnjac otkriva da su nepravde koje su učinjene ne samo njemu nego i drugim braniteljima .... 'Baš te žalim!' A to što je tvoja HR naprvila štetu mojoj porodici i to od cca 1,000,000 EUR da kak ti na bi naprvila štetu originalnim vlasnicima koji su bili u igri, nije te briga! Ti si idiot. A što je sa mojom familijom? mojim živcima, mojim stresom, patnjama moje porodice, ....???? Radi tvoje HDZ Hrvatske? Jebi se!!!!!!

BT
boris.tudjan
23:42 30.01.2016.

To mu je kazna zbog kulturocida: http://www.jutarnji.hr/kako-je-unisten-bakicev-spomenik-u-kamenskoj---stajao-je-prevaljen-i-slomljen-poput-kakvog-razderanog-celicnog-cepelina--svemirskog-broda-poslije-apokalipse-/1508537/