pazite gdje jedete

Nova pravila za turiste: Evo za što vam prijete kazne i do 700 eura!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Nova pravila za turiste: Evo za što vam prijete kazne i do 700 eura!
24.05.2019.
u 11:02
U Budvi će se uvesti mjere koje je u Hrvatskoj već uveo Hvar, a to je kažnjavanje turista koji se polugoli prešetavaju gradom
Pogledaj originalni članak

U nekim hrvatskim gradovima mjere koje su izazvale kontroverze u javnosti dobiti će svoju crnogorsku inačicu, prenosi buka.

Općina Budva planira uvesti mjere kojima bi se turisti koji gradom hodaju bez majice ili samo u kupaćem kostimu kaznili kaznom od 500 odnosno 600 eura.

Budete li jeli i pili na javnoj površini dobit ćete kaznu od 700 eura. 

Osim toga, gradske vlasti pozvale su sve građane Budve da se uključe u kreiranju nacrta Odluka o komunalnom redu koji bi trebao imati veliki utjecaj na gradsko funkcioniranje.

– Važnost ove odluke, kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama, moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je, primjera radi, na Hvaru turistima istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa je tako za šetnju bez majice predviđena  kazna od 500 eura, u kupaćem kostimu 600 eura, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 eura – objavili su iz nadležnih službi, koje prenosi RTCG. 

Turisti promatrali golemi ledenjak pa zamalo stradali

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

HR
Hrabraja
12:06 24.05.2019.

Bolje da turisti ne dolaze , a ako dolaze neka nose jakne i burke na 40 stupnjeva

EB
el.barba.71
12:27 24.05.2019.

Mene jadranska obala više neće vidjeti. Preskupo i neljubazno na sve strane.

IV
IvicaKerempuh
12:15 24.05.2019.

Definivno glupe odluke. Ak je u Zagrebu to još mrem i skužiti, ali u turističkim mjestima ići bez majce je normala.... Isto tak nekaj na "brzake" pojesti, sendvić ili tako nešto, i za to kazna? Pa jeste li svi vi koji o tome odlučujete posve ponorili?