CRNA GORA Montenegro Stars Hotels Group traži radnike u regiji za budući hotel u Bečićima

Crnogorci traže radnike, prednost daju Hrvatima

05.02.2006.
u 21:39
Pogledaj originalni članak

Kompanija Montenegro Stars Hotels Group u Srbiji, BiH i Hrvatskoj traži 700 radnika za hotel u izgradnji Splendid u Bečićima. Oglas za konobare, kuhare, pekare, slastičare, skladištare, recepcionare, portire, menadžere... objavljen je u novinama u tim trima državama, a posebno se naglašava da radnici iz Hrvatske imaju prednost. Novi hotel Splendid proradit će početkom ljeta. Za dva tjedna oglas će biti ponovljen.

- Tražimo visokokvalitetne kadrove i ne vjerujemo da ćemo u prvom krugu dobiti dovoljno kandidata. Uz dobre plaće nudimo usavršavanje i još neke druge povlastice. Hrvati imaju prednost zbog iskustva u turizmu kaže PR menadžer Montenegro Starsa Časlav Perović. Jedan Zagrepčanin već radi u Splendidu kao tehnički direktor. Neke će preko granice odvesti i nedavna transakcija u kojoj je dubrovačka tvrtka Ragusa kupila ulcinjski hotel Galeb. Mnogi crnogorski gosti stižu preko dubrovačkog aerodroma, a izletnici naveliko putuju u oba smjera. Lani su prebukirani dubrovački hoteli prekobrojne goste slali upravo kolegama na crnogorsku rivijeru.

- Teško mi je ocijeniti, mi smo specifični zbog svega što smo preživjeli. Ništa nije zaboravljeno, ali neki će možda i kod nas naći svoj osobni interes i javiti se na takav oglas kaže jedan dubrovački turistički radnik.

Pogledajte na vecernji.hr