ZBOG SPORNIH IZJAVA

Anušić potvrdio: Otkazao sam sastanak s crnogorskim ministrom obrane Draganom Krapovićem

Foto: Borna jaksic/PIXSELL
Osijek: Uručenje prvih ugovora o vojničkoj službi novim pripadnicima HV-a i dočasničkih činova pripadnicima 2. pješačke pukovnije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Đakovo: Ministar obrane Ivan Anušić na ispraćaju 40. HRVCON-a u operaciju KFOR na Kosovo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Milanović i Anušić sudjelovali na promociji novih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske
Foto: MORH/ F. Klen
Ministar Anušić u radnom posjetu Zrakoplovno-tehničkom centru
Autori Vecernji.hr, Hina
13.01.2024.
u 19:21
Tijekom posjete Crnoj Gori ministar Anušić će prisustvovati misi u katedrali sv. Tripuna, a kasnije i proslavi Dana hrvatskog naroda koja će biti održana u dvorani Auditorium u Domu vojske u Tivtu
Pogledaj originalni članak

Ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić otkazao je za subotu predviđeni sastanak s crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem neslužbeno doznaje Hina iz ministarstva obrane, dok podgorički radio AntenaM piše da je sastanak otkazan zbog Krapovićevih javno izrečenih stavova o postavljenoj spomen ploči u logoru Morinj, te pitanju vlasništva broda Jadran.

Nakon objave neslužbenih informacija, ministar Anušić oglasio se na Facebooku i poručio: "Sastanak s crnogorskim ministrom obrane Draganom Krapovićem otkazao sam zbog njegovih izjava i o ploči u Morinju i o brodu Jadran. Stavovi ministra Krapovića, koje je proteklih dana iznio u medijima, ne ostavljaju prostor za razgovor i potpuno odudaraju od stavova Republike Hrvatske i povijesnih činjenica". 

Anušić u subotu boravi u Crnoj Gori gdje bi trebao prisustvovati proslavi Dana hrvatskog naroda. Tijekom posjeta, kako saznaje crnogorski radio AntenaM, Anušić se u Podgorici trebao sresti i s ministrom obrane Crne Gore Draganom Krapovićem, ali taj je sastanak otkazan.

Krapović je, podsjeća taj podgorički radio, nedavno kazao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u nekadašnjem logoru Morinj, te da natpis, na kojem između ostalog piše da su događanja u tom logoru “posljedice velikosrpske agresije”, ne odgovara činjenicama. Krapović je rekao i da ono što se dogodilo u logoru Morinj, nije posljedica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji, te da bi ploču trebalo zamijeniti.

VEZANI ČLANCI:

Povodom izjave Krapovića, reagirao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman koji je rekao da ''bez suočavanja s nedavnom prošlošću, Crna Gora ne može postati ravnopravna članica Europske unije, ni biti vjerodostojni NATO saveznik''. Grlić Radman je podvukao da će svaki budući pokušaj uklanjanja ploče u Morinju, smatrati povredom sjećanja na žrtve hrvatskih građana i dostojanstvo Hrvatske.

Krapović je također u intervjuu crnogorskoj televiziji Vijesti poručio da crnogorska vlada nije spremna pregovarati o vlasništvu školskog broda „Jadran“ te da Hrvatska nema pravo tražiti ga. 

Tijekom posjete Crnoj Gori ministar Anušić će prisustvovati misi u katedrali sv. Tripuna, a kasnije i proslavi Dana hrvatskog naroda koja će biti održana u dvorani Auditorium u Domu vojske u Tivtu.

VIDEO Milanović iznenadio izjavom: 'Habijan je gej. Nije čovjek u ormaru, živi normalan život'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

PR
prajdali100
21:02 13.01.2024.

Bravo Anušiću !!!!!

LL
lijepa_li si
20:46 13.01.2024.

konačno jedan s onom stvari. nadam se da ovo nije samo epizoda.

Avatar southman
southman
22:15 13.01.2024.

Ministre samo deri te koji ne znaju jesu li Srbi ili Crnogorci.