pomoć ugroženima

Crveni križ u punom angažmanu na poplavljenim područjima

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
oluja
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
nevrijeme
12.11.2013.
u 16:15
U Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj županiji stanovništvu dopremljeni najloni za zaštitu oštećenih krovova, te isušivači prostora, a djelatnici Crvenog križa spremni su, gdje treba, dostaviti i higijenske i setove za dezinfekciju
Pogledaj originalni članak

Hrvatski Crveni križ obavještava kako su njihovi djelatnici i volonteri u punom angažmanu na zbrinjavanju stanovništva pogođenog olujnim nevremenom u Krapinsko-zagorskoj i Karlovačkoj županiji.

U Zagorju su poplavljeni podrumi kuća, srušena su mnoga stabla i izazvala prekid električne energjie, a iz centralnog skladišta HCK u Krapinu je stigla pošiljka najlona za pokrivanje oštećenih krovova. Najloni su podijeljeni obiteljima u oštećenim kućama, a članovi gradskog interventnog tima CK Krapina posjetili su i korisnike programa Pomoć u kući, tj. starije osobe i one kojima su poplavljene kuće.

Na području Karlovca poslano je iz Hrvatskog Crvenog križa pet isušivača, a prema Ogulinu još četiri. To su, navodi se, specijalni uređaji koji u kratkom vremenu osuše poplavljene i vlažne prostorije kako bi ukućani što prije mogli nastaviti normalan život.

HCK ima dovoljno opreme za ispumpavanje vode, te higijenske setove, setove za dezinfekciju i šalje ih gdje treba. Također, Služba za pripremu i djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama prikuplja informacije iz društava Crvenog križa na najugroženijem području, kako bi na vrijeme mogli uputiti pomoć.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.