Reagiranje Ladonje

Cuccurin: Jakovčić odlazi u prošlost

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Cuccurin: Jakovčić odlazi u prošlost
27.09.2011.
u 12:36
O Jakovčićevu vrijeđanju Ladonjinih predizbora Cuccurin kaže da je županu želja skrenuti pozornost s “olakog i bespredmetnog trošenja novca na putovanja, primjerice u Dubai i Ameriku"
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin reagirao je danas priopćenjem na riječi istarskog župana Ivana Jakovčića izrečene na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije povodom Dana županije. Naime, unatoč svečarskoj atmosferi i obilježavanju “Rujanskih dana”, sjedinjenja Istre s Hrvatskom 1943. godine, župan Jakovčić u svom je govoru kritizirao oporbu. Poručivši da će ostvariti sva ključna obećanja koja su građanima Istre dali, Jakovčić je kazao da i danas ne može razumjeti kako je oporba u Skupštini glasala protiv gradnje nove bolnice. Aludirajući na Ladonjine predizbore, Jakovčić je rekao da razbacuju novac organiziranjem političkih farsi “umjesto da te milijune doniraju bolnici i time iskreno pokažu brigu za građane”.

Jadno i bijedno zvučale su riječi Ivana Jakovčića u ozračju jednoglasnog prihvaćanja Deklaracije o značaju Rujanskih odluka te isticanja suživota i tolerancije kao nasljeđa iz tog vremena, navodi u priopćenju Plinio Cuccurin napominjući kako upravo Rujanske odluke predstavljaju odmak istarskih građana od totalitarizma i želje za prihvaćanjem drukčijeg mišljenja. Jakovčić se obrušio na one koji ne misle kao IDS i time pokazao da pripada vremenu prije Rujanskih odluka, kaže Cuccurin te dodaje da se “naizgled neobjašnjivim čini lažno prozivanje Ladonje zbog pulske bolnice, a da se ne osvrne na očite grube povrede u radu rukovodstva te ustanove, a na štetu istarskih građana.” O Jakovčićevu vrijeđanju Ladonjinih predizbora Cuccurin kaže da je županu želja skrenuti pozornost s “olakog i bespredmetnog trošenja novca na putovanja, primjerice u Dubai i Ameriku sa svojom svitom”. Sve to pokazuje županov nepovratan proces odlaska u povijest, zaključuje Cuccurin.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.