Kolumna

Čudo u Vukovaru: televizijske kamere svratile, a nije Dan sjećanja!

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Čudo u Vukovaru: televizijske kamere svratile, a nije Dan sjećanja!
11.10.2014.
u 14:00
Dobra je to bila urednička odluka da svoje reportere za promjenu pošalju u najskuplji hrvatski grad mimo svih protokola.
Pogledaj originalni članak

Tko zna čemu i kome zahvaliti na jučerašnjem blistavom televizijskom trenutku kada su kamere nacionalnih kuća svratile u Vukovar, a nije Dan sjećanja, čak ni mjesec studeni. HTV ondje je bila i pet dana ranije, kada su objavili priču o tamošnjoj socijalnoj samoposluzi praznih polica, a onamo su se vratili i sinoć da zabilježe kako je odjek u javnosti bio toliko snažan da je skladište sada i premalo. Pred kameru je, snimljen s leđa, stao i bosonogi građanin koji je apelirao na Hrvatsku da pomogne "ovom gladnom gradu", u samoposluzi se otkotrljala i pokoja volonterska suza.

Bila je ondje i Nova TV pa se moglo čuti ono što svi znamo, ali rijetko izgovaramo, da je Vukovar jedan od najsiromašnijih hrvatskih gradova, da je svaki 20-ti stanovnik korisnik socijalne samoposluge, kamo odlazi gotovo tisuću gladnih građana. Reporterka Anita Martinović vješto je svoj prilog obogatila informacijom da uz siromaštvo Vukovarcima prijete i deložacije iz državnih stanova. Čulo se i to da gotovo polovica od 5500 državnih stanova u Vukovaru zjapi prazno jer ih ni 17 godina od mirne reintegracije država nije uspjela ni iznajmiti.

Na popisu za deložaciju Anita je pronašla i obitelj Asađanin, bespravne korisnike državnoga stana, koji su upozorili na silovanje zakona jer se pored toliko praznih stanova u praznom gradu mladi ljudi tjeraju na ulicu. Dobra je to bila urednička odluka da svoje reportere za promjenu pošalju u najskuplji hrvatski grad mimo svih protokola. Protokol će i ove godine 18. studenog obići vukovarsku glasačku samoposlugu, ona socijalna nije ucrtana na ruti.

PLUS

Javna televizija promptno je reagirala na odlazak dvoje glumačkih velikana. HTV2 emitirao je "Noćne brodove" u spomen na Anu Karić i "Kotlovinu" za Borisa Buzančića.

MINUS

"Gol ili autogol nama je svejedno", veli Stjepan Balog prenoseći sraz Hrvatske i Bugarske i pritom podsjeća da je od bugarske klupe kraća samo ona sportske redakcije HTV-a.

>> Na palači pravde u Vukovaru ponovno postavljene dvojezične ploče

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar imotska115
imotska115
23:22 11.10.2014.

Izgleda da novinari neznaju ni za jedan dan sijecanja pa tako ni zaovi. Samo sramota novonara koji rade za JU.