Kolumna

Čuvaj se Radimira Čačića i kad glasove nosi

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Čuvaj se Radimira Čačića i kad glasove nosi
06.05.2014.
u 12:00
Radimir Čačić, podsjetimo, u zatvor je otišao kao prvi potpredsjednik Vlade, a iz njega će, čini se, izaći kao neki Voldemort čije se ime ne smije spomenuti u pristojnom društvu Kukuriku koalicije čak ni kada darove, odnosno glasove nosi
Pogledaj originalni članak

Ivan Jakovčić, bivši šef IDS-a i jedan od utemeljitelja Kukuriku koalicije, kao da je prespavao posljednjih godinu dana. Da je bio budniji, ne bi došao na ideju da od drugog utemeljitelja iste koalicije, Radimira Čačića, zatraži podršku na skorim izborima za Europski parlament. Radimir Čačić, podsjetimo, u zatvor je otišao kao prvi potpredsjednik Vlade, a iz njega će, čini se, izaći kao neki Voldemort čije se ime ne smije spomenuti u pristojnom društvu Kukuriku koalicije čak ni kada darove, odnosno glasove nosi.

Gradonačelnik prvi napustio brod koji tone

Željko Rendulić, gradonačelnik Slunja u ostavci, svojim je primjerom pokazao koliko se političari brinu za interese građana. U trenutku kada je Slunj ostao bez trećine godišnjeg budžeta jer je MORH prestao plaćati komunalnu naknadu za vojni poligon, Rendulić ne samo da nije zatražio ovrhu države nego je podnio ostavku i prvi napustio brod koji tone. Jutarnji piše da ga čamac za spašavanje vodi na sigurno, u državne Hrvatske šume u kojima ga čeka rukovodeće mjesto.

I Baldasar napustio Plan 21, zalaže se za 
22 županije

Ivo Baldasar, splitski gradonačelnik, pokrenuo je službenu inicijativu da Grad Split dobije status županije. Kada je već propao Plan 21, neka se bar realizira Plan 22. Umjesto 21, imat ćemo 22 županije.

Lorencin više ne mora po potvrdu da je duševno zdrav

Darko Lorencin, ministar turizma, ubuduće neće morati svake godine vaditi zdravstvenu potvrdu i dokazivati da nema duševne ili zarazne bolesti, doznajemo iz Poslovnog dnevnika. Proizlazi to iz najave da će Ministarstvo turizma ukinuti obvezu vađenja tih potvrda za iznajmljivače koji su svake godine ovlaštenim liječnicima kao dokaz da nisu opasni za okolinu plaćali po 200 kuna. Lorencin je i sam iznajmljivač jer kuću od 135 četvornih metara u Donjim Kalčinima pokraj Grožnjana iznajmljuje od 2009.Poslovni piše da u Ministarstvu turizma nisu ni bili svjesni sporne odredbe o izdavanju zdravstvenih potvrda pa je sva sreća da je za ministra došao jedan iznajmljivač.

>> Matiji Posavcu 55, a Radimiru Čačiću pet posto glasova

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar una12
una12
12:21 06.05.2014.

Osobno se uvjek cuvam i izbjegava ljude koji su osudjeni za ubojstvo.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
13:56 06.05.2014.

Da ima malo casti nebi se nikad nigdje pojavijo. Ali bahati ko on naci ce nazalost uvijek neke obozivatelje.

BS
bstrabi2
14:33 06.05.2014.

Jakovčić čuvaj se .Čačićeve ruke.Jer taj je trebao produžit u zatvoru,ali radi tvoji prljavi poslova nije.Sjeti se samo Plomina.I sve če ti biti jasno...