KRVAVO MARTINJE

'Da je policija odradila svoj posao, Stjepan ne bi ubio brata'

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Da je policija odradila svoj posao, Stjepan ne bi ubio brata'
08.05.2013.
u 11:03
Iz policije poručuju kako su prema pokojnom od 2000. godine postupali deset te da mu nisu "gledali kroz prste"
Pogledaj originalni članak

Josip je bio užasno agresivan i maltretirao je sve, a pogotovo Stjepana. Meni je sjekirom čak pocijepao psa – dramatično je svjedočenje Vlatka Šarka iz Rijeke Voćanske o svom bratu, Josipu Šarku kojeg je prošle godine 11. studenog nožem ubio treći brat, Stjepan Šarko.

Institucije zakazale?

- Nakon godina takvog maltretiranja razumljivo je da je učinio to što je učinio - svjedočio je brat koji smatra da su tu zakazale i institucije, odnosno policija, koje nije odradila svoj posao kako treba.

- Mnogo puta Josip je bio prijavljen policiji zbog nasilja, no svaki puta izvukao bi se s nekom novčanom kaznom i nastavio po starom. - zaključio je potreseno Vlatko Šarko jučer na varaždinskom Županijskom sudu gdje je saslušavanjem svjedoka obrane nastavljeno suđenje Stjepanu Šarku za ubojstvo brata Josipa i pokušaj ubojstva susjeda Stjepana Evačića. Podsjetimo, krvavom obračunu koji se dogodio na Martinje, prethodila je svađa, nakon čega je Stjepan nožem ubio brata Josipa i ranio susjeda Stjepana Evačića. Svemu je navodno kumovao i alkohol, a kako se čulo jučer od većine svjedoka, i Josip i Stjepan voljeli su popiti, no Josip je pio znatno više i bio posebno agresivan.

- Kada je bio trijezan bio je dobar, no čim je popio poludio je – kazao je susjed Anđelko Klis dodavši da je Stjepan prema Josipu bio kao "100 prema jedan".

Različiti karakteri

- Josip je bio agresivac, a Stjepan smiren kada je pio – svjedočio je Klis. S njim su se složili i prvi susjedi braće Šarko, Martin i Josip Tucelj. Oba su se prisjetila kako im je Josip jednom prilikom prijetio da će ih oba ubiti, a Josip je na Ivana i fizički nasrnuo, zbog čega je i osuđen na uvjetnu kaznu zatvora. Svi jučerašnji svjedoci ustvrdili su da je Josip onaj koji je stvarao svađu, dok je Stjepan uzmicao. Svjedok Ivan Tucelj izjavio je čak da je pokušao Josipa poslati na psihijatrijsko liječenje, no bez uspjeha. Sestra Marija kazala je kako se cijeli život zapravo bojala da "Josip ne učini neko zlo Stjepanu, a sada se desilo obrnuto". Kazala je i da je policija često intervenirala zbog Josipa. Nastavak suđenja zakazan je za 20. lipnja kada će svjedočiti medicinski vještak i psihijatar.

Policija je jučer priopćila da je od 2000. godine prema pokojnoj osobi postupala deset puta i da je devet puta podnosila prijave, ustvrdivši da joj nije "gledala kroz prste".

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.