lažna učiteljica

Da, krivotvorila sam diplomu. Morala sam prehraniti dijete

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Da, krivotvorila sam diplomu. Morala sam prehraniti dijete
20.04.2011.
u 09:40
Žena je predavala i danas – učila je djecu decimalne brojeve – jer u školu kaznena prijava još nije bila stigla
Pogledaj originalni članak

Jesam, krivotvorila sam diplomu učiteljice. Ali to sam učinila jer mi je bila ugrožena egzistencija. Užasno mi je teško zbog svega i molim vas da mi ne objavljujete ime i prezime u novinama jer ne želim obitelji napraviti sramotu. Samo s malom suprugovom plaćom nismo mogli živjeti. Imam malo dijete i bili smo bez novca i ja sam morala birati i izabrala sam. Sada mi je jako teško, ali tada mi nije bilo žao jer sam to izabrala zbog djeteta. Riječi su to 28-godišnjakinje s otoka Paga protiv koje je policija prekjučer podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Radila od rujna

Lažna je učiteljica predavala matematiku djeci u osnovnoj školi na otoku Pagu od rujna prošle godine, odnosno od početka školske godine, pa do jučer, kada je, kako smo doznali na Pagu, također bila u školi. Jučer je djecu učila decimalne brojeve, i to unatoč kaznenoj prijavi, koju u školi, kažu, jučer nisu službeno zaprimili.

Policija 28-godišnjakinju sumnjiči da je na svom osobnom računalu izradila krivotvorenu diplomu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za zvanje profesora matematike, a otkrivena je nakon žalbe na njezino zapošljavanje.

U školi nisu htjeli komentirati slučaj. Ravnateljica nam je tek rekla kako nisu znali za krivotvorenje diplome, ali i da u školu još ništa službeno nije stiglo o krivotvorenju te da stoga i ne mogu ništa komentirati. Ipak, doznali smo da djeca s lažnom učiteljicom nisu imala problema i da su uz navodno nešto opsežnije “učiteljičino” objašnjavanje dobivala dobre ocjene te da su bila njome zadovoljna. Čime će rezultirati činjenica da je učenike od petog do osmog razreda podučavala i ocjenjivala 28-godišnjakinja koja nije završila fakultet, jučer od ravnateljice škole nismo uspjeli doznati.

Još 20 ispita

– Diploma je 28-godišnjakinji oduzeta, a protiv nje je podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjere neistinitog sadržaja – istaknuli su u zadarskoj policiji.

Da je otkrivena, 28-godišnjakinja je doznala upravo od policije.

– Zvali su me iz policije i to je istina. Do kraja studija ostalo mi je dvadesetak ispita, a trebao mi je posao. Pogriješila sam – skrušeno i preplašeno rekla nam je žena s otoka Paga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 68

MI
mica1111
09:46 21.04.2011.

...ma ljudi moji za biti učitelj,profesor u školi...morate i jedno i drugo... ...morate prvenstveno imati ljubavi za taj posao,jer odgajate djecu koja su naša budućnost... ...ali morate imati i formalnu naobrazbu... ...pa može profesor iamti ne znam koliko ljubavi prema mojem djetetu,al ako ga ne zna naučit č i ć nešto fali... ...onaj koji krivotvori diplomu u startu daje negativan stav prema životu i odgoju,bez obzira na svu njegovu ljubav prema djeci,jer se kosi sa osnovnim ljudskim normama...

MI
mica1111
09:39 21.04.2011.

...želim reći još nešto ,za razliku od zigija koji nikad ne bi krivotvorio diplomu,naša draga učiteljica je to napravila... ...a eto i ona je mogla reći...nemam je još,ali studiram,završit ću...ali ne ona je lagala ...zašto,jer joj se učit ne da...i jer se bojala da joj netko mjesto ne uzme ...zasluženo...

BA
banijash
21:54 20.04.2011.

\"Čime će rezultirati činjenica da je..\" na premijerskom mjestu Jadranka koju narod nije birao ZNA SE.