Suđenje za ubojstvo

'Da sam tu pušku predao prije, ovo se ne bi dogodilo'

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
'Da sam tu pušku predao prije, ovo se ne bi dogodilo'
15.05.2014.
u 22:48
Božidara Pugara (55) tereti se da je lani u travnju hicem u glavu ustrijelio svog prijatelja i susjeda Željka Cvitkovića (41)
Pogledaj originalni članak

– Nisam kriv i žao mi je što je ta puška uopće bila kod mene, odnosno što je nisam prije predao vlastima. Da sam to učinio, ovo se ne bi uopće dogodilo – kazao je danas Božidar Pugar (55) na Županijskom sudu u Varaždinu. Tereti ga se da je u travnju lani u glavu ustrijelio Željka Cvitkovića (41), svog prijatelja i susjeda iz Selanaca pokraj Križevaca. Od teških ozljeda Cvitković je preminuo u bolnici.

Pugara se tereti i za nedozvoljeno držanje oružja, što je i priznao. Što se optužbi za ubojstvo tiče, Pugar tvrdi da su se ubijeni Cvitković i on tog dana posvadili dok su pili u Pugarovoj kući. U jednom je trenutku pušku iz sobe donio Cvitković, a Pugar mu ju je htio oduzeti i u tom je natezanju puška pala na pod, opalila i metak je pogodio Cvitkovića u glavu.

Pugar je tijekom suđenja mijenjao svoju obranu, na što je upozorila i tužiteljica u završnom govoru.

– Prvo je rekao da je Cvitković pao i sam se ozlijedio, pa i da se sam ubio. Tijekom postupka mijenjao je obranu. Branio se šutnjom, a naknadno je opisao kako se tog dana zapravo dogodio nesretan slučaj. Nije jasno zbog čega otpočetka nije ispričao priču koja bi ga oslobodila optužbi, ali i sjedenja u pritvoru – kazala je tužiteljica te dodala da zaključuje kako je naknadna Pugarova obrana konstruirana i izmišljena.

Priznala je da rezultati dodatnog balističkog vještačenja u nekoj mjeri potvrđuju Pugarovu priču, no kako ne dokazuju njegovu nevinost. – Utvrđeno je kako je moguće da puška sama opali samo padne li okomito na pod, a malo je vjerojatno da se to dogodilo – kazala je zatraživši da se Pugara proglasi krivim.

>> Psihijatar će utvrditi je li Pugar bio ubrojiv kad je pucao u prijatelja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:47 16.05.2014.

Sva sreća što nije odteturao u kuhinju i još desetak puta pao na nož.