Županijski Lidrano

Đaci oduševili svojim radovima i izvedbama

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
lidrano
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
lidrano2
11.02.2014.
u 12:23
Kod pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa za državni Lidrano predloženi su Borna Žaja, OŠ I. G. Kovačić Duga Resa, OŠ Slunj, Marina Stipetić i Ekonomsko-turistička škola
Pogledaj originalni članak

Svima čestitamo na velikom radu i trudu. Vidjeli smo puno prekrasnih radova. Bilo je ugodno, ali i nezahvalno odraditi posao – poručile su predsjednice Povjerenstva za literarno, novinarsko i dramsko-scensko stvaralaštvo županijskog Lidrana Branka Čačić, Ivančica Šebalj i Darija Begedin.

Dvije radijske emisije

U Gradskom kazalištu Zorin dom učenici dvadeset osnovnih i sedam srednjih škola oduševili su svojim izvedbama stručni žiri, ali i publiku. Bilo je teško izabrati najbolje od najboljih. U konkurenciji literarnih radova za državni Lidrano predloženi su Doris Misir iz OŠ Draganići, Martin Starešinčić iz OŠ Mahično, Gracia Valent iz OŠ Turanj, Nika Gračanin iz Prve OŠ Ogulin, Lorena Utvić iz Ekonomsko-turističke škole, Iva Vuković iz Gimnazije Bernardina Frankopana i Lorena Kasunić iz Gimnazije Karlovac.

Kod samostalnih novinarskih radova predloženi su Matilda Marković iz OŠ Draganići, Danijel Kondić iz OŠ Vojnić, Marcel Subašić iz OŠ Plaški, te Majlinda Ajurlai iz Medicinske škole, kao jedina srednoškolska predstavnica u toj kategoriji.

Dalje ide i radijska emisija Priča o kravati Matije Bogovića i Rudolfa Ravbara iz OŠ Dragojle Jarnević, te Škole za Afriku Sare Salopek i Doris Blašković iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin.

Od deset školskih listova izabrani su Grabrić OŠ Grabrik, Regoč OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin i Breza OŠ Ivan Goran Kovačić Duga Resa koja izlazi on-line.

Čestitke i mentorima

Najteži posao bio je u dramskom stvaralaštvu gdje je predstavljeno dvadeset izvedbi osnovaca i trinaest srednjoškolaca.

U konkurenciji pojedinačnih scenskih nasupa za državni Lidrano predložen je učenik OŠ Grabrik Borna Žaja sa svojom izvedbom Od ponedjeljka počinjem učiti, te Marina Stipetić iz Srednje škole Slunj sa Eli! Eli Lama Azavtani?!

Posebne čestitke Povjerenstva zaslužila je najmlađa sudionica Ana Lena Špišić, učenica drugog razreda OŠ Braća Seljan, koja je izvela djelo Sretna godišnjica braka.

Kod skupnih nastupa najboljima su proglašeni Žrvinari OŠ Ivana Gorana Kovačića Duga Resa, Od igre do antologijske zbirke OŠ Slunj i Badenski poučak o suglasnosti- Klaunska točka Ekonomsko-turističke škole. Sve čestitke zaslužuju i mentori, koji s učenicima osnovnih i srednjih škola predano rade i pripremaju ih za nastupe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
novkovka
08:40 12.02.2014.

šteta da nije nitko pobijedio iz os.šk.ljubo babić,jastrebarsko.i naša škola ima mnogo uspjeha,samo to neki ne znaju prepoznati.