MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Dačić oštro po Hrvatskoj: 'Jedina zemlja u Europi koja slavi etničko čišćenje'

Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Ivica Dačić
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL
Ivica Dačić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Dačić
06.08.2018.
u 12:01
Osvrnuo se i na sudjelovanje dva izraelska F16 na proslavi Oluje rekavši kako je to nemoralno prema izraelskom narodu
Pogledaj originalni članak

Gostujući na beogradskoj Televiziji Pink ministar vanjskih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić prokomentirao je reakcije iz Hrvatske poslije izjave Vučića ''Hitler je htio svijet bez Židova, Hrvatska je željela Hrvatsku bez Srba" uspoređujući Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

- Predsjedniku Srbije danas se iz Zagreba zamjera što je progon Srba tokom Oluje usporedio sa fašističkom Njemačkom, iako u prilog predsjednikovoj izjavi govore brojke jer je 1991. godine u Hrvatskoj živjelo 580.000 Srba, a po posljednjem popisu danas ih ima 180.000. Hrvatska je jedina zemlja u Europi koja slavi etničko čišćenje te nas više ništa od njih ne može iznenaditi, rekao je Dačić.

Govoreći o uzrocima rata Dačić je rekao kako rat u Hrvatskoj nije nastao tako što je Srbija izvršila agresiju nego da je reakcija Savezne Vlade, koju je tada vodio Ante Marković, uslijedila nakon što su Slovenija i Hrvatska izvršile nelegalnu secesiju.

Osvrnuo se i na sudjelovanje dva izraelska F16 na proslavi Oluje rekavši kako je to nemoralno prema izraelskom narodu te da je u Izraelu najviše stradalo Srba, Jevreja i Roma.

Dačić je rekao da Hrvatsku treba da "bude sramota" što je u Glini pjevao Marko Perković Tompson.

- Pjevao je u Glini, gdje je za vrijeme fašističke Njemačke i NDH zapaljena crkva napunjena Srbima. Tu je kasnije podignut "Srpski dom", ali oni su protjerali Srbe i pretvorili ga u "Hrvatski dom". Pa, kako ih nije sramota, kazao je Dačić.

Gostujući na Pinku prokomentirao je i izjave da Srbija ne može u Europu dok ima ovakvog predsjednika kao što je Vučić.

- Hrvatska je jedina zemlja, pored Austrije, dočekala naciste sa cvijećem u rukama. Oni hoće u Srbiji da određuju tko će da bude na vlasti. Hoće nekoga tko će da hvali Oluju, da možda i Srbija sudjeluje u toj proslavi. Srbija želi da smanjuje tenzije ali dodjelu odlikovanja ratnim zločincima, lažne priče o velikosrpskoj agresiji, relativizaciju i negiranje zločina ne može da prihvati, rekao je Dačić.

>> Uzbudljiv letački program iznad kninske tvrđave

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 88

SO
SoloHan
12:15 06.08.2018.

Tako je to kad dobiješ po pički, a muda nemaš, preostaje ti da kmečiš, a Srbi su već navikli pa su velemajstori u kmečanju, mogli bi radit ko narikače

AF
afer
12:27 06.08.2018.

Čudni narod su Srbi. Slave sve poraze osim Oluje. Pa budite bre dosledni!

GR
Greba
12:18 06.08.2018.

Sta je srbo ugubite tlo pod nogama htjeli ste veliku Srbiju dobili ste VELIKI PENIS