posredovanje

'Daj 4000 eura pa ću ti pronaći posao'

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
zlatko maksimović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
zlatko maksimović
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
zlatko maksimović
17.12.2013.
u 16:00
Suđenje bivšem HDSSB-ovcu Zlatku Maksimoviću i supruzi Ani.
Pogledaj originalni članak

– Očajnički sam trebala posao. Mama mi je savjetovala da se obratim svojoj nećakinji Ani, udanoj za Zlatka Maksimovića. Politički je ugledan, liječnik. Obećao je pomoći, ali za 4000 eura – ispričala je Daniela Tesz (50) na sudu u Osijeku.

Bivšem HDSSB-ovu predsjedniku osječko-baranjske Skupštine počelo je suđenje zbog protuzakonitog posredovanja, a njegovoj supruzi Ani zbog pomaganja u tom djelu. Poriču krivnju. Sve se odigravalo, terete se, od jeseni 2009. do siječnja 2011.

– Da bi mi uopće počeli tražiti posao, uvjet je bio da skupim novac. Nisam ga imala pa su mama i tata zamijenili čekove, a ostatak sam posudila od očeva bratića, bila mu je to ušteđevina za pokop – izjavila je. Obećani rok za zapošljavanje, dodala je, bio je mjesec dana od isporuke.

– Mama je rekla kako ima bijelu kuvertu da to bude pristojno i savjetovala da odem promijeniti novac u novčanice od 500 eura, da to izgleda kulturno – navela je.

No, vrijeme je prolazilo, od posla nije bilo ništa. Maksimovića je sačekivala, kazala je, pred bolnicom, na skupovima HDSSB-a.

– Javljala mi se uvijek Ana. Govorila je da se strpim, prvo su bili božićni blagdani pa skijanje pa su svi otišli na brifing u Mostar (gdje je tada bio Branimir Glavaš, nap. a.) – rekla je.

Pozvao ju je tek u siječnju 2011., odveo u ured župana Vladimira Šišljagića, gdje je bio i direktor Veletržnica Zoran Kovač. Dobila je uskoro posao, ali na neodređeno.

– Došli su nenajavljeno, ja ne mogu utjecati na zapošljavanje, a direktoru sam rekao da nema nikakvih obveza – ustvrdio je Šišljagić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TO
tom2802
17:18 17.12.2013.

a neznam kaj vi gospođo danijela hoćete, a kak bi gospođa ana kupila fensi šmensi čizmice, naočale (koje nosi i kad sunca nema, možda su dioptrijske), torbicu i ostale rekvizite koje trebaju za svakodnevne kavice i da ne kažem kaj josh...................danas vam je skup život f..........

DO
dosaosam
16:45 17.12.2013.

taman ga krenulo i onda nezahvalni ljudi tužili

ĆA
ćaćaća
16:38 17.12.2013.

koja parodija..njemu se sudi za 4000 eura a iz vladajuće partije ministru ostojiću za pogodavanje u preinaci za građevnom zemljištu za 25 milijuna kn se ne sudi:))))))))