Tragedija u Prugovu

Dan žalosti zbog smrti sestara: 'Ne želimo ići na sprovode ljudima koji se na cesti ponašaju po propisima'

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Prugovo: Mjesto nesreće gdje su poginule dvije djevojke
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Prugovo: Mjesto nesreće gdje su poginule dvije djevojke
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Prugovu kod Splita
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Prugovo: Mjesto nesreće gdje su poginule dvije djevojke
19.10.2023.
u 10:43
Dvije  sestre poginule su u teškoj prometnoj nesreći u Prugovom iznad Splita kada je Mercedesov kombi naletio na Fiat Punto koji se nalazio ispred njega, zbog čega se Fiat odbio u Daciu Duster koji je dolazio i suprotnog smjera
Pogledaj originalni članak

Načelnik općine Klis Jakov Vetma proglasio je za sutra, 20,. listopada, Dan žalosti zbog smrti sestara Anke B. (55) i Andreje B. (36), koje su poginule u utorak u teškoj prometnoj nesreći u Prugovu. 

- Povodom nedavne tragedije na cesti u Prugovu i pogibije dviju naših  sumještanki, odlučio sam ovaj petak, 20. listopada, proglasiti Danom žalosti u općini Klis. S obzirom da je ovo prvi put da koristim tu mogućnost i da je uopće u općini Klis proglašen Dan žalosti, prisjetimo se toliko tragedija i loših trenutaka koje smo kao zajednica proživjeli.  Neka zastave budu spuštene za sve tragično preminule, da ih se s ljubavlju prisjetimo i budemo bolji jedni prema drugima, ne samo u prometu već i u svakodnevnom odnosu. Neka Bog udijeli milost i pokoj vječni svima njima, a posebno nedavno stradalim sestrama. Obitelji želim ovim putem iskazati iskrenu sućut. Općina Klis stoji im na raspolaganju i sad i u budućnosti - objavio je Vetma na Facebooku.

VEZANI ČLANCI: 

U komentarima su mnogi izrazili sućut obiteljima poginulih žena, a neki su upozorili na opasnost te ceste. 

-  Ovo je bio i još je toliki šok za sve nas u Prugovu. Molimo da se na toj dionici ceste i kroz naše Prugovo stave kamere i da se daju velike novčane kazne te veliki ležeći policajci da se spriječi ludovanje po toj dionici ceste. I naravno da se ovi radovi završe što prije. Evo, čujem i večeras ludilo motora što se iživljavaju po nedovršenoj cesti. Ne želimo ići na sprovode ljudima koji se na cesti ponašaju po propisima - komentirala je jedna žena.

Podsjetimo, dvije  sestre poginule su u teškoj prometnoj nesreći u Prugovom iznad Splita kada je Mercedesov kombi naletio na Fiat Punto koji se nalazio ispred njega, zbog čega se Fiat odbio u Daciu Duster koji je dolazio i suprotnog smjera. Nakon nesreće vozač je pobjegao, a oko sat i pol nakon pronađen je u obiteljskoj kući u koju je policija morala upasti jer se 47-godišnjak nije htio predati, a bio je i pod utjecajem alkohola višem od 1,5 promila.  

VIDEO Tuga u dalmatinskom zaleđu: Ostavljene svijeće na mjestu gdje su poginule dvije sestre

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.