Groundhog Day

Svizac Phil nije vidio svoju sjenu: Proljeće stiže ranije

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Svizac Phil nije vidio svoju sjenu: Proljeće stiže ranije
02.02.2016.
u 13:50
Ove godine se u gradiću Punxsutawney obilježava 130. sviščev dan, prema kojem je snimljen i film s Billom Murrayem
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji svjetski meteorolog svizac Phil nije ugledao svoju sjenu i tako otkrio da su ove temperature znak da nam proljeće ipak stiže ranije. Da je ugledao svoju sjenu, zima bi trajala još šest tjedana. 

Danas je, naime, popularni ''Groundhog Day'', dan kada svizac Phil izlazi iz svog brloga Gobbler's Knoba kako bi u pensilvanijskom gradiću Punxsutawney ljudima doljem svijeta otkrio kakvo nas vrijeme očekuje. Ako glodavac ugleda svoju sjenu, to je znak da će zima potrajati još šest tjedana, a ako je ne vidi, proljeće će nam stići ranije.

Prošle je godine svizac navijestio dugu zimu, a njegova predviđanja bila su potpuno točna, navodi se na internetskoj stranici popularnog glodavca.

Ove se godine u gradiću Punxsutawney obilježava 130. sviščev dan.

O ovom običaju koji danas prati gotovo cijeli svijet 1993. je snimljen i film Groundhog Day (Beskrajni dan) s Billom Murrayem u glavnoj ulozi koji tumači ciničkog meteorologa Phila Connorsa koji stalno proživljava isti dan.

>> Svizac Phil ugledao svoju sjenu. Prognozirao još 6 tjedana zime! 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.