OBJAVIO MVEP

Danas evakuirano 8 Hrvata iz Afganistana, uskoro se vraćaju i ostali

Foto: Moritz Frankenberg/DPA/PIXSELL
Bundeswehr prepares evacuation of Germans in Afghanistan
Foto: CPL RACHAEL ALLEN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Afghan refugees who supported Canada’s mission in Afghanistan wait to board buses in Toronto
Foto: BRITTANY HOSEA-SMALL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
An Afghan translator arrives in Sacramento as part of the first group of interpreters being brought over who are under threat in Afghanistan
16.08.2021.
u 11:46
MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU
Pogledaj originalni članak

Osam hrvatskih državljana evakuirano je danas iz Afganistana, kažu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Jednog hrvatskog državljanina su do sad evakuirali Ukrajinci, dok su ostali otišli u suradnji i uz pomoć drugih međunarodnih partnera, a dio još čeka.

Dodaju da su stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima na terenu te u suradnji sa zemljama partnerima prate i koordinira odlazak ostalih hrvatskih državljana, koji se očekuje tijekom današnjeg i sljedećih dana. 

MVEP putem sustava Europske službe za vanjsko djelovanje razmjenjuje informacije s drugim državama članicama EU kako bi se osigurao koordinirani pristup u pružanju konzularne pomoći hrvatskim i drugim građanima EU, ističu sa Zrinjevca.

Pritom zahvaljuju ukrajinskim vlastima, koje su omogućile povratak hrvatskog državljana, kao i EU i međunarodnim partnerima koji pomažu pri repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana iz Afganistana.

Diplomatsko-konzularna predstavništva RH, s Upravom za konzularne poslove MVEP-a, pružaju sve potrebne informacije i pomoć pri povratku hrvatskih državljana svojim kućama. MVEP intenzivno radi na repatrijaciji preostalih hrvatskih državljana iz Afganistana, kažu iz MVEP-a.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

BA
Barbasmora
12:07 16.08.2021.

Super! Nakon velike pobijede, svi ce se vratit živi i zdravi! Bogu hvala!

TT
Tko_To_Pamti
12:35 16.08.2021.

Negdje naslovi da su ih sve ukrajinci pokupili sa sobom a sada ispada da budu danas ili sljedećih dana preostali a ovi preuzeli grad i zračni prostor. Iskreno tim koji su ostali mora da je strah na najjače. Mada se u ovakvim situacijama vidi organizacija da ljudi nisu izbavljeni ne u zadnji tren nego i preko toga....

DU
Deleted user
12:50 16.08.2021.

Što ti je vjera, znači sada kreće masakr u ime Boga, baš prekrasno! Možeš ti sada moliti sve Bogove ali nećeš zaustaviti ovu programiranu rulju, tako vam je to kada vam se ispire mozak!