upaljen meteoalarm

Danas sunčano i nestabilno, evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Turisti u razgledavanju grada Zadra
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Oblačno vrijeme s povremenom kišom nije spriječilo turiste da prošetaju gradom
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Zadar: Oblačno vrijeme s povremenom kišom nije spriječilo turiste da prošetaju gradom
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Suncem obasjan Gornji grad
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Oblaci iznad Pelješkog mosta
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Pogled na Orebić, Korčulu i Lastovo s Pelješca
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Gospić: Oblaci nad Velebitom
10.05.2024.
u 09:16
Na Jadranu do kraja ovog tjedna te na početku novog podjednaka temperatura kao u četvrtak i petak, uz obilje sunca, a bura će potpuno oslabjeti
Pogledaj originalni članak

Nastavlja se nestabilno vrijeme, pa će tako danas prevladavati sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku, a uz jači razvoj oblaka poneki lokalni pljusak moguć je ponajprije na jugu i istoku zemlje u poslijepodnevnim satima, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Prevladavat će sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

Uz jači razvoj oblaka poneki lokalni pljusak moguć je ponajprije na jugu i istoku zemlje u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati umjerena, uglavnom podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, poslijepodne i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura većinom od 21 do 26 °C.

Za danas i sutra za dio Hrvatske je upaljen žuti alarm što znači da je vrijeme potencijalno opasno. 

 - Većinom sunčano i ugodno toplo u kopnenim područjima i sljedećih dana. U popodnevnim satima mjestimice može biti ponekog pljuska ili malo kiše, ponajprije u nedjelju i ponedjeljak, a u jutarnjim satima rijetko je moguća kratkotrajna magla - prenosi HRT.

Na Jadranu do kraja ovog tjedna te na početku novog podjednaka temperatura kao u četvrtak i petak, uz obilje sunca, a bura će potpuno oslabjeti. U nedjelju i ponedjeljak mjestimice će puhati umjeren jugozapadnjak, u ponedjeljak je moguće i jugo. Samo rijetko može biti pokojeg poslijepodnevnog pljuska - prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VIDEO Tko to tamo pliva? Kod Splita snimljena velika peraja

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.