Danica Ramljak izabrana za ravnateljicu Instituta 'Ruđer Bošković'

25.03.2009.
u 00:06
Pogledaj originalni članak

Poznata hrvatska znanstvenica Danica Ramljak koja je svoju karijeru gradila u SAD-u izabrana je jučer za ravnateljicu Instituta "Rudjer Bošković". U svjetskim znanstvenim krugovima ugled je postigla dokazima da polifenoli iz kakaoa u laboratorijskim uvjetima selektivno ubijaju stanice raka dojke, na čemu je kasnije u Americi provedeno još niz istraživanja.

Danica Ramljak prva je žena na čelu te naše najpoznatije znanstvene ustanove koju želi učiniti prepoznatljivom u najvišim svjetskim znanstvenim krugovima. Za mjesto ravnatelja natjecalo se sedam kandidata, a u završnom krugu pored Danice Ramljak ostao je i aktualni predsjednik Znansvenog vijeća IRB-a Nevenko Bilić. No Upravo vijeće većinom glasova odlučilo se za Danicu Ramljak.

Želimo da nova ravnateljica nastavi proces restrukturiranja Instituta i podigne njegovu međunarodnu razinu i ugled – prokomentirao je sinoć predsjednik Upravnog vijeća Instituta prof.dr. Slavko Krajcar. Nova ravnateljica dužnost bi trebala preuzeti početkom svibnja.(I.K.)

Pogledajte na vecernji.hr