kriza vlasti

Đapić: Najlakše je napasti na debelog – i nema problema

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Đapić: Najlakše je napasti na debelog – i nema problema
24.02.2015.
u 18:28
Gradonačelnik Vrkić navodno je predsjednika Vijeća u petak izbacio iz ureda rekavši mu “Marš van!”
Pogledaj originalni članak

Sukobili su se zbog cijena karata gradskog prijevoza. Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić u petak je Antu Đapića, navodno, izbacio iz ureda riječima: “Marš van!”

Na redu je druga strana

– Nije istina da me gradonačelnik izbacio iz ureda, ali smo izmijenili vrlo oštre riječi – ustvrdio je Đapić, čelnik Gradskog vijeća. Vrkić je, po pričama, htio vratiti prijašnje cijene prijevoza, dok se poskupljenjem pokušavalo srediti poslovanje GPP-a. Đapić je, pak, danas dao ostavku na čelnu poziciju u Nadzornom odboru te tvrtke. Ne želi snositi odgovornost, objasnio je, za stanje u poduzeću u kojem njegova stranka i nema direktora.

– Netko bi se politički debljao i širio i bio u zavjetrini, a drugi bi trebao ići ispred i na sebe primati sve udarce. Najlakše je napasti na debelog, a to sam ja, i onda nemate nikakvih problema – ogorčen je. Njegova je stranka Desno dio vladajuće većine od 19 vijećnika.

– Kriza vlasti postoji i ja sam svoj potez povukao kako bih upozorio koalicijske partnere i javnost da neke stvari ne funkcioniraju. Na redu je Vrkić – poručio je.

Gradonačelnik nam danas nije odgovarao na pozive.

Poljubac s Glavašem

Nisu zadovoljni, pak, ni u HDZ-u. – Ako su potrebni novi izbori, ne bježimo od njih – kaže HDZ-ovac Damir Kramarić. Gradonačelnik još uvijek ima njihovu potporu, ali im je “upitna njegova ekipa i nju bi trebalo mijenjati”.

– Direktori poduzeća ne smiju biti sami sebi svrha. Tražili smo da budu plaćeni po učinku pa ako se to, i još neke stvari, promijene, možemo dalje razgovarati – poručuje. Sljedeća je sjednica Gradskog vijeća u svibnju i do tada će se, dodaje, vidjeti hoće li građani ponovno na birališta. Dođe li do toga, birat će se novi članovi Vijeća. U političkim se krugovima govori kako bi HDSSB i HDZ mogli pomrsiti račune SDP-u i HNS-u, a time ugroziti i poziciju gradonačelnika na izglasavanju proračuna u studenom. Zakotrljale su se odmah i priče kako nije “bez vraga” ni poljubac Branimira Glavaša i Đapića na posljednjoj sjednici Vijeća te kako bi on mogao biti najava turbulencija na političkoj sceni. – Poljubac uvijek ima simboliku – dobacuje Kramarić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AJ
ajmo
18:45 24.02.2015.

E moj Ante a da si bio Pravaš danas nebi sa tobom pometali pod.

DU
Deleted user
18:54 24.02.2015.

Đapić je čovjek koji je odavno morao biti politički mrtav. Postoji samo zahvaljujući koaliciji HDZ i SDP/HNS protiv HDSSB.

OB
ObrenM
19:41 24.02.2015.

Hoce na silu ostati musti kravu(politiku),a ne shvaca,da je nesposoban za pastira.