PAD DRONA

Detalji istrage: Letjelica koja je pala u Zagreb bila je dorađena, umjesto kamere imala je bombu

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Nastavak očevida nakon pada letjelice na Jarunu
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zagreb: Premijer Andrej Plenković i nadležni članovi Vlade obišli su mjesto pada besposadne letjelice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Nastavak očevida nakon pada letjelice na Jarunu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
pad letjelice
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Dio letjelice konačno izvučen
12.04.2022.
u 20:14
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je naloge za provođenje više vrsta vještačenja. Zatraženo je i mišljenje zrakoplovno-tehničke struke
Pogledaj originalni članak

Vojna letjelica koja je pala na Zagreb prije više od mjesec dana - bila je naoružana. Imala je bombu - ugrađenu umjesto kamere. Detalji su to istrage do kojih je došao Dnevnik Nove TV. 

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je naloge za provođenje više vrsta vještačenja. Zatraženo je i mišljenje zrakoplovno-tehničke struke - izviješteno je. 

O završnom izvješću zagrebački tužitelji još ne žele govoriti. Javnosti će pokazati dijelove koji su pronađeni i sve ono što je od bombe ostalo. Trebalo bi biti jasnije je li uistinu bila napunjena s 40 kilograma eksploziva te što je točno eksplodiralo. Trebao bi im to pokazati kemijsko-fizikalni nalaz.

- Može utvrditi tragove eksploziva, ali je razlika između raketnog goriva i eksploziva i morate imati stručnjaka i za to. Zna se što je eksploziv. Da je ta bomba eksplodirala kao što oni tvrde, ja tvrdim da bi nanijela veliku štetu u 50 metarskom krugu, a krater bi bio jako veliki - istaknuo je stručnjak za zrakoplovne nesreće Josip Milošević te kaže kako će stručnjaci svaki od zaključaka morati i potkrijepiti dokazima.

- Onaj tko tvrdi da je bila neka modifikacija mora jako dobro poznavati taj tip zrakoplova i vidjeti i tvorničke nacrte da bi mogao tvrditi da je nešto izmijenjeno - rekao je. 

VIDEO Prikazani izvučeni dijelovi letjelice

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

GR
gravitacija
21:39 12.04.2022.

I dalje me ne zanima što je palo ali me jako zanima kako je proletjelo tri NATO države koje su u stanju pripravnosti zbog rata u Ukrajini?

BL
Blenković
20:42 12.04.2022.

Znači NE VJERUJEM hdz-u ni institucijama u koje su nakrcali svoje ljude jet nijedna domoljubna stranka ne bi vodila državu kako je vodi hdz

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:34 13.04.2022.

Detalji istrage: Letjelica koja je pala u Zagreb bila je dorađena, umjesto kamere imala je bombu i ocito je netko htio malo prodrmati i devastirati drugi po velicini balkanski velegrad.