Mladić se bori za život

Detalji pucnjave u splitskom luksuznom apartmanu: Istražitelji provjeravaju snimke, drugi gosti nisu ništa čuli

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policijski očevid na mjestu pucnjave u kojoj je ranjen muškarac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policijski očevid na mjestu pucnjave u kojoj je ranjen muškarac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policijski očevid na mjestu pucnjave u kojoj je ranjen muškarac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policijski očevid na mjestu pucnjave u kojoj je ranjen muškarac
23.03.2022.
u 22:19
U stanu je, neslužbeno doznajemo, bilo osmero ljudi, a po gradu su se počela navoditi i neka od najzvučnijih imena iz crne kronike
Pogledaj originalni članak

Liječnici u splitskom KBC-u bore se za život 26-godišnjeg M.M. iz Splita koji je prostrijeljen iz vatrenog oružja u sitnim noćnim satima u unajmljenom apartmanu na Zenti u kojemu je bilo više ljudi. Posljednje informacije potvrđuju da je i dalje životno ugrožen.

Gradom se tijekom prijepodneva munjevito proširila priča kako je do ranjavanja došlo kada je skupina muškaraca u apartmanu igrala ruski rulet, a nesretnom 26-godišnjaku pištolj je opalio. Navodno su sudionici tog tragičnog događaja tu priču iznijeli policiji, međutim, ta informacija nije službeno potvrđena.

Čekali hitnu

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izvijestila je kako je u srijedu oko 2.30 sati u stanu na području Splita iz vatrenog oružja ozlijeđen muškarac koji je odveden u bolnicu, zadržan je na liječenju i životno je ugrožen, a u službenim prostorijama obavljaju se razgovori s osobama koje su se nalazile s njim u stanu kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti događaja.

Na mjestu događaja u apartmanskoj zgradi u Ulici Ivana pl. Zajca policijski službenici su tijekom cijelog dana obavljali očevid kojim je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. Kriminalistička obrada nekolicine muškaraca koje je policija privela u službene prostorije trajala je cijeli dan. Navodno su među privedenima stari znanci policije, pripadnici splitskog kriminalističkog miljea kojima oružje nije strano.

U stanu je, neslužbeno doznajemo, bilo osmero ljudi, najvjerojatnije muškaraca, a po gradu su se počela navoditi i neka od najzvučnijih imena iz crne kronike. Propucani M.M. nije poznato ime iz krim-miljea, ima samo neke sitnije prijestupe iz ranijih godina.

Nakon navodnog samoranjavanja, odnosno kada je M.M. ranjen, ostali sudionici događaja pozvali su hitnu pomoć, a dvojica muškaraca iznijela su ga iz sobe pred zgradu kako bi mu liječnička pomoć bila pružena što prije. No težina ozljeda 26-godišnjaka ne ostavlja puno prostora za optimizam, neslužbeno doznajemo u KBC-u.

Svi privedeni sudionici događaja podvrgnuti su testiranju kako bi se utvrdila prisutnost barutnih čestica na rukama, uzeti su im uzorci krvi i urina, a bit će testirani i na alkohol i opijate. Iz izvora bliskih istrazi doznajemo da je priča o ruskom ruletu s tragičnim ishodom uzeta s velikom rezervom i tek je jedna od verzija događaja koju istražitelji provjeravaju.

Nitko nije čuo pucanj

Izuzete su i snimke nadzornih kamera u blizini, a osim osoba koje su bile u stanu postoje i druge osobe koje će biti saslušane u svojstvu svjedoka kako bi se rasvijetlile okolnosti teškog ranjavanja 26-godišnjaka.

U trenutku pucnjave u turističkom objektu s luksuznim visokokategoriziranim apartmanima bilo je i drugih gostiju. Neki od njih su novinarima izjavili kako tijekom noći nisu čuli nikakvu pucnjavu u zgradi, probudio ih je tek dolazak policije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RA
rasturaljka
07:49 25.03.2022.

Nije polozio inicijalizaciju u krim klan.

ZA
zagi101
22:55 23.03.2022.

čini mi se da je tako bastradao i sin Miše Kovača, nažalost