TEŠKE OPEKLINE

Dijete koje je palo u kotao kipuće vode u umjetnoj komi

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Dijete koje je palo u kotao kipuće vode u umjetnoj komi
08.05.2010.
u 23:15
Dječaku je opečeno više od 75 posto tjelesne površine i ovog trenutka njegovo je stanje stabilno. No, to se može promijeniti svake sekunde, rekao je dr. Zoran Bahtijarević.
Pogledaj originalni članak

Četverogodišnji dječak iz Podruta kod Novog Marofa koji je u subotu u predvečerje tijekom igre pao u kotao kipuće vode i dalje je kritično.

Danas smo kod kuće zatekli dječakovu obitelj, no nitko nije bio raspoložen za razgovor.

- Ako imalo cijenite život i privatnost, molim vas pustite nas na miru. Nismo nimalo raspoloženi za razgovor. Mali naš anđelek - rekao je sa suzama u očima muškarac koji je najvjerojatnije dječakov otac, a koji se pojavio na ulaznim vratima obiteljske kuće.

Mališanova baka također očiju crvenih od suza, kazala je pak da se dječak igrao s mlađim dvogodišnjim bratom kada se to dogodilo.

- Nitko nije kriv, to se nije moglo predvidjeti. Djeca su skakala i mali se poskliznuo i pao u vodu. Ako nam želite pomoći, pišite o onima koji uništavaju državu - kazala je dječakova baka koja također nije željela odati svoje ime.

Baka je rekla da se nesreća dogodila kod susjeda za vrijeme pečenja rakije, a unatoč brzoj medicinskoj pomoći dječačić je istog dana iz varaždinske bolnice prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu ulicu u Zagreb.

- Dječaku je opečeno više od 75 posto tjelesne površine i ovog trenutka njegovo je stanje stabilno. No, to se može promijeniti svake sekunde. Radi se o vrlo teškoj opeklini čiji su rezultati liječenja dugotrajni i neizvjesni, a potrajat će mjesecima, te će dijete dugo vrijeme biti i vitalno ugroženo. Ostat će trajne posljedice. Sutra će ga preuzeti naši plastični kirurzi i oni će voditi liječenje. Zbog jakih bolova koje bi trpjelo, dijete je u umjetno izazvanoj komi. Poručujem svim roditeljima da je jedno takvo dijete previše. Djeca nemaju što raditi u blizini otvorenog plamena, kotlova, a pogotovo kotlova u kojima se peče rakija. Ako već jesu u blizini, trebaju biti pod strogim nadzorom roditelja - kazao je dr. Zoran Bahtijarević iz nadslužbe Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

ED
edi505
07:25 09.05.2010.

mislim da su dovoljno kažnjeni

MI
mica1111
07:25 09.05.2010.

...e,moj dragi Lynx da ti samo znaš da moraš imati oči i na glavi i na leđima kad je u pitanju malo dijete... ...često ne mogu gledati i okrećem oči na plaži kako mame ne paze svoju djecu i svaki čas gledam kako će im beba past u more...

LY
Lynx
00:28 09.05.2010.

Kažu na jednom portalu da su pekli rakiju. Ne kužim se baš previše u posao pečenja rakije, no od čega su pravili rakiju u svibnju? Egzotičnog voća? Koliko znam ta aktivnost vezana je uz kasno ljeto i jesen (grožđe, šljive, marelice, kruške...) Pod hitno kazniti roditelje jer se očito radi o pijancima koji zanemaruju svoje dijete.