Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije bila je domaćin Kuharskog kupa Kristalna kuhača što se u Vinkovcima održava pod nazivom Zlatna jabuka, a okuplja najbolje kuhare iz hotela i restorana iz cijele Hrvatske. Ukupni pobjednik ovogodišnje 10. zlatne jabuke je Dino Bebić, kuhar i slastičar iz zagrebačkog Hotela The Westin koji je pobjedio u konkurenciji hladne plate i deserta dok je Erich Glavica iz Koprivnice priredio najbolje toplo jelo.
Drugo mjesto u ukupnom poretku je osvojio Ante Ojdanić iz Design hostel Goli&Bosi iz Splita dok je treći Erich Glavica. Prema pravilima Kuharskog kupa, na svakom natjecanju se zadaju okviri u namirnicama,a sve ostalo je prepušteno mašti i umješnosti kuharskih virtuoza. Na 10. zlatnoj jabuci svečana hladna plata pripremljena je od junećeg hrbata s mrkovom i sirom, toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od svinjskog karea uz gljive, slaninu, kukuruz šećerac, a hladni desert je pripremljen od jabuka, orašastih plodova, tijesta uz svježi sir. Delicije što ih je pripremilo desetak kuhara iz cijele Hrvatske, mogli su kušati gosti na svečanoj dodjeli priznanja naboljima.
Zajednički su pripremili veliku platu za 12 osoba koja je prodana na aukciji, a prihod je namijenjen Udruzi kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije. Natjecanje kuhara ima i humanitarni karakter pa su kuhari pripremili, u petak grah, a u subotu sekeli gulaš u divovskoj posudi od 800 litara i prodavali porcije i tako prikupili novac za dječaka s Down sindromom iz vinkovačkog vrtića Budućnost. U kategoriji toplog jela i deserta, učenici vinkovačke Strukovne škole osvojili su treće mjesto.