Prekinuta šutnja

Direktor Jadrankamena pozvao radnike u štrajku na razgovor

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Direktor Jadrankamena pozvao radnike u štrajku na razgovor
12.01.2012.
u 11:56
Nadzorni odbor naložio je predsjedniku uprave Vedranu Viloviću da otvori socijalni dijalog, nakon čega je generalni štrajk prekinut u svim proizvodnim jedinicama osim u Pučišćima
Pogledaj originalni članak

Mjesec dana nakon početka generalnog štrajka, u četvrtak je počeo  socijalni dijalog u bračkom Jadrankamenu. Nadzorni odbor naložio je predsjedniku uprave Vedranu Viloviću da počne pregovarati sa sindikatom i radnicima, nakon čega je proglašen prestanak štrajka u svim radnim jedinicama Jadrankamena osim u Pučišćima.
Vilović je izjavio da će pokušati ustanoviti što se može napraviti kako bi se izbjegao stečaj ako je to moguće. Istaknuo je da je danas stanje u Jadrankamenu mnogo teže nego prije mjesec dana, kada je štrajk počeo.

Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, zadovoljan je razvojem situacije, osobito zbog kaznene prijave podignute protiv Vilovića jer nije isplatio plaću za studeni iako je na računu bilo novca. Drpić očekuje da bi se situacija u Jadrankamenu mogla riješiti početkom slijedećeg tjedna, kada predstavnici radnika idu na sastanak u Vladu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.