zakoni u vukovaru

Djeca branitelja i srpska manjina u sukobu zbog zapošljavanja

Foto: Saša Miljević/Večernji list
Djeca branitelja i srpska manjina u sukobu zbog zapošljavanja
29.03.2012.
u 13:52
Rezultat svega je da će natječaj biti poništen i ponovno raspisan te da će kandidati ponovno morati slati dokumentaciju i dolaziti na testiranja
Pogledaj originalni članak

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata priopćenjem za javnost još jednom je upozorila na kršenje zakona u Vukovaru.

U priopćenju se navodi da školski odbor OŠ Nikole Andrića nije na raspisani natječaj zaposlio Damira Mijatovića koji se pozvao na Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji što bi mu trebalo donijeti prednost pri zapošljavanju.

– Kada je ravnatelj škole predložio Damira Mijatovića za radno mjesto s obzirom na to da ispunjava sve uvjete iz natječaja, upoznao članove odbora sa zakonskim odredbama o njegovoj prednosti pri zapošljavanju te im i predočio Zakon o pravima hrvatskih branitelja, četvorica su predstavnika Srba, predvođena Bogdanom Rkmanom (SDSS), protestirala. Nije im bilo jasno zašto pripadnik srpske nacionalne manjine ne bi mogao dobiti posao, a isto, po njihovu mišljenju ima, kako oni tumače "prednost" pri zapošljavanju po zakonu o "zastupljenosti" pripadnika srpske nacionalne manjine – navodi se u priopćenju.

Rezultat svega je da će natječaj biti poništen i raspisan novi te da će kandidati ponovno morati slati dokumentaciju i dolaziti na testiranja.

U isto vrijeme udruga je najavila da će o svemu izvijestiti nadležne institucije kako bi problem bio riješen žurno i zakonito.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DU
Deleted user
16:07 29.03.2012.

Je li bila potrebna sva ta papirologija njihovim očevima kad su išli ginuti za ovu nezahvalnu državu?

AN
Antiflašist
16:25 29.03.2012.

To je slika danasnje Hrvatske, oni koji su napadali Hrvatsku imaju prednost pred svima. ...

HT
hdz=Titanik
14:22 29.03.2012.

Opet se hdz-ovi ortaci bune !? ....nije im nitko javio da su izgubili vlast....