Promet

Djeca u čakovečkim vrtićima uče kako se moraju ponašati u prometu

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Djeca u čakovečkim vrtićima uče kako se moraju ponašati u prometu
14.02.2011.
u 18:06
Ključna je uloga roditelja da svojim ponašanjem u cestovnom prometu djetetu budu pozitivan primjer, kaže mladi prometni stručnjak Dino Posavec
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC - U Dječjem vrtiću Čakovec već treću godinu zaredom provodi se projekt  „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“ autora Dine Posavca, namijenjen djeci predškolske dobi. Osim Čakovca, projekt provode i gradovi Prelog te Krk.

– Projektom se postiže znatan napredak u učenju o osnovnim pravilima sigurnosti u cestovnom prometu uz osiguranje organizacijskih i materijalnih uvjeta rada. Grad Čakovec izdvojio je 30.000 kuna za preventivno-edukativne materijale – ističe mladi prometni stručnjak D. Posavec. U prometnoj edukaciji predškolske djece potreban je, dodaje, sustavan i kontinuiran rad odgajatelja.

– Djetetu je potrebno stvoriti materijalne, socijalne i druge uvjete koji će mu omogućiti zadovoljenje znatiželje, potrebnih znanja i iskustava istraživanja na svim razinama razvojnih područja. Dijete se razvija kroz igru i stječe prve pojmove o sebi i svojoj okolini. Igrom stječe i razvija radne navike i odgovornost – kaže Posavec. Ključna je uloga roditelja da svojim ponašanjem u cestovnom prometu djetetu budu pozitivan primjer.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.