gladni u splitu

Dječak (9) s majkom živi u šupi, a prijeti im izbacivanje na ulicu!

Foto: Facebook-profil Zoran Erceg
Dječak (9) s majkom živi u šupi, a prijeti im izbacivanje na ulicu!
06.06.2013.
u 12:32
Ako ste mislili da je život majke i djeteta u šupi, bez vode i zahoda, tragična stvar, znajte da može biti i gore. Upravo sam dobio obavijest da ih vlasnici te šupe izbacuju na ulicu, napisao je Splićanin koji apelira na pomoć
Pogledaj originalni članak

– Očišćena šupa stambeni je prostor majke i devetogodišnjeg dječaka. Nemaju plahte za krevet, ni stakla na prozoru, ni tenisice za dječaka (broj 34). Svakodnevno im je potrebna hrana. Kada sam im danas kupio hranu – sendvič za dječaka (malo kruha, sira i salame), nisam znao koliko su gladni. Oni su bili presretni. Kada sam im kupio nakon toga cijelu kokoš, njihovoj sreći nije bilo kraja – ovo su prve rečenice poziva na pomoć unesrećenoj obitelji koji je splitski snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom uputio na Facebook-stranici ''Grupa za pomoć ugroženim stanovnicima Splita''. 

Da stvar bude gora, nesretna žena i njezin sin uskoro bi mogli ostati i bez tog jedinog smještaja. 

– Ako ste mislili da je život majke i djeteta u šupi, bez vode i zahoda, tragična stvar, znajte da može biti i gore od toga. Upravo sam dobio obavijest da vlasnici te šupe izbacuju majku s djetetom na ulicu. Ako se pitate kakvi su to ljudi koji izbacuju samohranu majku s djetetom na ulicu, znajte da su to njezini otac i majka – napisao je Erceg nešto kasnije. Dok uz pomoć prijatelja pokušava organizirati pomoć za ovu obitelj, humanitarac je uspio otvoriti i žiro-račun HR3923600003115869946 (odgovorna osoba Zoran Erceg) u Raiffeisen banci s novim oblikom (IBAN) na koji se mogu uplatiti sredstva.  Napominje kako je majka spremna raditi kada bi je netko želio angažirati.

– Majka bi čistila po kućama, prala stepenice, što bilo. Posao u Čistoći smatra premijom. Uistinu nije izbirljiva. Poznam je kao skromnu ženu o kojoj sam već pisao u ovoj Grupi kao "Žena jedna jabuka" – posvjedočio je Herceg koji je njenog dječaka opisao kao ''pametno dijete koje nema razvijene vještine koje bi dijete njegovih godina trebalo imati.''

– Otac je za batine volio koristiti kabel od pegle pa nije imao vremena za rad sa sinom. Kada bi se mali mogao igrati s vršnjacima od kojih bi mogao nešto naučiti, bio bih zahvalan onome tko bi to organizirao – kazao je brižni snimatelj.

 >>Samobor isplaćuje pomoć za opremu novorođenčadi

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.