Briga za najmlađe

Dječja igrališta u Karlovcu sigurna su, za to su zaduženi komunalni redari i Zelenilo

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Dječja igrališta u Karlovcu sigurna su, za to su zaduženi komunalni redari i Zelenilo
15.04.2014.
u 11:29
Na području grada su 23 igrališta, a u Zelenilu kažu da je svaka lokacija, zanimljiva i vandalima koji i prečesto rade štete
Pogledaj originalni članak

Svih 28 dječjih igrališta na području grada Karlovca sigurno je za dječju igru, jer ih na početku, ali i tijekom čitave sezone igre na otvorenom, provjeravaju djelatnici gradske tvrtke Zelenilo, tvrde u karlovačkog Gradskoj upravi.

Dodaju kako se održavanje dječjih igrališta provodi u sklopu Operativnog plana održavanja zelenih površina grada Karlovca.

– U sklopu poslova održavanja djelatnici Zelenila pregledavaju sva igrališta i vrše popravke tipa; podmazivanje igrališnih sprava, popravci metalne i drvene konstrukcije, izmjena polomljenih dijelova i bojanje igrališnih sprava.

Ti poslovi bazirani su na izviješćima o mjesečnim cjelokupnim pregledima dječjih igrališta, odnosno s obzirom na djelomične preglede koji se odvijaju kroz redovito održavanje zelenih površina - pojašnjavaju iz Gradske uprave.

No, Stjepan Turković, direktor Zelenila kaže da građani, posebno roditelji koji su uglavnom uz djecu na igralištima, bilo kakve nedostatke ili štetu mogu prijaviti Zelenilu ili na broj 609-920.

– Nažalost, dosta je slučajeva uništavanja dječjih igrališta, noću, vikendima, ljeti, jednostavno takve stvari se događaju godinama, a na nama je da to saniramo. Popravci nisu uvijek jednostavni, ponekad su i skupi, ali igrališta moraju biti sigurna - kaže Turković navodeći primjer probušenih kamenih lopti na igralištu pored Korane koje je Gradu pomoglo urediti Zapovjedništvo američke vojske u Europi.

Njih su morali naručivati iz Engleske.

– Predložio sam da, prema mogućnostima tvrtke i Grada, ogradimo igrališta, jer vjerujem da bi to doprinjelo smanjivanju uništavanja sve opreme koje je po gradskim igralištima. Vjerujem da bismo s time mogli započeti već ove godine - dodaje Turković.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.