JUNAK AUSTRALIJE

Djed spasio unuke od divlje tasmanijske vatre skokom u more

Foto: Telegraph
Djed spasio unuke od divlje tasmanijske vatre skokom u more
09.01.2013.
u 12:10
Shvativši da je vatra progutala sve pred sobom i okružila njegovo imanje, Tim Holmes i supruga uzeli su u subotu petero unučadi i požurili na obližnji mol. Više nisu mogli nikamo pobjeći
Pogledaj originalni članak

Dok se Australija i susjedna Tasmanija bore s paklenim požarima, jedan je djed od podivljale vatre spasio sebe, ženu i petero unuka te preko noći postao heroj nacije.

Shvativši da je vatra progutala sve pred sobom i okružila njegovo imanje, Tim Holmes i supruga uzeli su u subotu petero unučadi i požurili na obližnji mol. Više nisu mogli nikamo pobjeći, a Telegraph piše da im je preostao još samo jedan pokušaj. Bez previše razmišljanja skočili su u more te se skrivali ispod mola i čamaca i gledali kako u vatri na obali polako nestaje njihov dom.

– Što nam je drugo preostalo? Gledali smo tornada vatre kako se približavaju. Morao sam spasiti unuke. Požar je buktio svuda oko nas. Do vrata smo bili u vodi. Zrak oko nas bio je toksičan od silnog dima – kazao je Holmes. Obitelj je tako provela puna tri sata sve dok požar nije popustio. Tada su se domogli jednog čamca i odveslali 300 metara od obale. Konačno su mogli udahnuti svježi zrak.

U to vrijeme majka djece i Holmesova kći Bonnie Walker izbezumljena je čekala vijesti o njihovoj sudbini. Znala je samo da se spasilačke ekipe nisu uspjele probiti do kuće njena oca te da je cijelo imanje progutao požar. Mogla se samo nadati da će veća tragedija biti izbjegnuta.

Bonnie je u nedjelju konačno došla do roditelja i djece. Njen suprug za to je vrijeme planinario na drugom kraju otoka, potpuno nesvjestan opasnosti kroz koju mu je obitelj prošla.

>>VIDEO Majka spasila dvogodišnju kćer od dva metra dugog pitona

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VA
vatra
14:24 09.01.2013.

pa nije baš ni večernji bio nešto protiv doktora.

Avatar puky
puky
13:53 09.01.2013.

... bem' ti moju sreću što nisam tako pametan ... nikada se ne bih sjetio skočiti u vodu odn vatre ... tko zna što bih napravio ali nikada ni u snu pomislio da se mogu spasiti skokom u vodu ... a možda voda još i hladna ... zato o meni nikada neće u Australiji pisati a o pametnima eto kod nas se sve zna ... strava ...

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
14:49 09.01.2013.

Zašto nisu odmah odveslali?I nije mi jasno kako su to imali samo jedan pokušaj da uđu u more.