nisu dobili plaće

Djelatnici Hrvatskog radio Vukovara od srijede u štrajku

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Djelatnici Hrvatskog radio Vukovara od srijede u štrajku
31.12.2012.
u 14:03
Kako je još prije desetak dana najavila Amalija Lovrić, "stekle su se sve zakonske mogućnosti za početak štrajka"
Pogledaj originalni članak

Od srijede će djelatnici Hrvatskog radio Vukovara štrajkati jer im nisu isplaćene plaće za listopad i studeni te zaostaci od početka 2012. do 30. lipnja kada im je bila umanjena plaća temeljem sporazuma o smanjenju.

Kako je u priopćenju upućenom novinarima i slušateljima navela sindikalna povjerenica Amalija Lovrić, "od 13 zaposlenika, u koje je ubrojen i direktor HRV-a Janoš Kery, za štrajk se izjasnilo više od pola zaposlenika tako da ćemo u srijedu 2. siječnja i službeno pokrenuti proceduru najave štrajka". Njihovu strpljenju došao je kraj jer je prije tjedan dana istekao rok koji su zaposlenici i sindikalisti dali ravnatelju Janošu Keryju da se očituje o njihovim zahtjevima o isplati zaostalih plaća, smanjenju plaća i neisplati otpremnina djelatnicima koji su dobili otkaze, ali dogovor nisu dobili.

Kako je još prije desetak dana najavila Amalija Lovrić, "stekle su se sve zakonske mogućnosti za početak štrajka". – Osnovni je problem neisplata plaća zaposlenicima radija kao i neisplata otpremnina bivšim zaposlenicima koji su dobili otkaz. Zaposlenicima se sada duguju plaće za listopad i studeni te svakome od nas po nekoliko tisuća kuna na ime smanjivanja plaća koje je krenulo od 1. siječnja 2012. godine – rekla je tada Večernjem listu Amalija Lovrić.

>>U 2013. godinu Hrvatski radio Vukovar ulazi sa štrajkom?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.