INCIDENT U ZAGREBU

Šakom u glavu udario vozača hitne pomoć: 'Rekao je da će mi slomiti glavu'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Šakom u glavu udario vozača hitne pomoć: 'Rekao je da će mi slomiti glavu'
06.10.2023.
u 14:11
Pomoć napadnutom djelatniku pružena je u KBC-u Zagreb
Pogledaj originalni članak

Djelatnik hitne medicinske službe u napadu muškarca dobio je šakom u glavu. Objavljeno je to na Facebook profilu Hitna uživo 194. Navode kako je do incidenta došlo u Zagrebu te da je kolegi koji je napadnut medicinska pomoć pružena u KBC-u Zagreb. Muškarac je psovao i vikao te je odgurnuo i doktoricu. Policija je odmah došla.

Napadnuti vozač hitne pomoći ispričao je za Index kako je došlo do napada. Ekipa je izašla na intervenciju zbog naleta na pješaka.

– Kad smo krenuli pomagati gospođi koju je dečko slučajno srušio, došao je neki muškarac i počeo psovati. Dečko je slučajno udario gospođu. Mislili smo da je njegov otac. Krenuo je napadati dečka i ulaziti u kombi u kojem je bila njegova supruga – kazao je.

VEZANI ČLANCI

Dodao je kako je na bočnim vratima kombija stajala doktorica koju je muškarac odgurnuo te je cijelo vrijeme psovao i vikao. Vozač je tada stao ispred njega i rekao mu da ne može uči.

– Rekao je da će mi slomiti glavu. Ja sam mu nešto odgovorio, nisam psovao i odjednom me udario šakom u glavu. Odmah je došla policija – rekao je.

Vozač nije teže ozlijeđen, više je psihički uznemiren i u šoku. Danijel Šota iz Sindikata djelatnika hitne kaže kako godinama traže da se zaposlenike hitne medicinske pomoći proglasi službenim osobama kako bi se napad na njih okarakterizirao kao napad na službenu osobu, kako je to slučaj s policajcima. - Socijalni radnici dobili su taj status nakon ubojstva u Đakovu. Treba li i u Hitnoj netko biti ubijen da bi se napad na djelatnike hitne tretirao kao napad na službenu osobu? - pita Šota. 

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AN
AnimaTor
14:36 06.10.2023.

Na licu mjesta odvesti ga u zatvor.I po ubrzanom postupku osuditi na zatvorsku kaznu.Kao što s eradi u Njemačkoj. Po kratkom postupku , zatvor.

Avatar Marko
Marko
14:19 06.10.2023.

Dragocjena manjina

CH
chemica
14:55 06.10.2023.

Napad na službenu osobu. Pet godina robije. Iscrpno medijski popraćenih, kao i samo suđenje, od početka do kraja, taman da slični krkani počnu histerizirati da se previše piše o tome. I nema više da netko mrko pogleda vozača Hitne pomoći.