PET SATI AGONIJE

Djevojčica umrla jer ju je otac zaboravio u automobilu

Foto: VL FOTO
Djevojčica umrla jer ju je otac zaboravio u automobilu
23.05.2011.
u 12:30
Lucio Petrizzi (45) svoju je djevojčicu u srijedu trebao odvesti u vrtić, ali jednostavno je na nju zaboravio. Odvezao se na posao i ostavio je vezanu u autosjedalici
Pogledaj originalni članak

Malena Talijanka Elena, stara tek 22 mjeseca, umrla je u subotu zbog otkazivanja bubrega i oštećenja mozga koje su izazvale dehidracija i vrućina nakon što ju je njezin otac ostavio da pet sati na suncu sjedi u zaključanom automobilu.

Lucio Petrizzi (45), odnosno "uzorni otac", kako ga je branila njegova supruga, u petak je zaboravio na Elenu. Naime, kako donosi britanski Guardian, svoju djevojčicu Petrizzi je u srijedu trebao odvesti u vrtić, ali jednostavno je na nju zaboravio. Odvezao se na posao na Sveučilište Teramo u Abruzzu, gdje je zaposlen kao predavač, parkirao automobil i ostavio Elenu zavezanu u autosjedalici.

Kada je oko ručka shvatio što je učinio, otrčao je do automobila, ali bilo je prekasno. Djevojčica je, zbog vrućine i dehidracije, pala u komu. Iako je odmah helikopterom prevezena u bolnicu, njezini bubrezi i mozak bili su previše oštećeni. Liječnici su se borili za njezin život, podvrgnuli je operaciji mozga, ali nesretna djevojčica umrla je nakon tri dana od posljedica očeva nemara, za koji Chiara Sciarrini, njezina majka, tvrdi da se mogao dogoditi bilo kome.

- Želim reći svijetu koliko ju je volio - kazala je Sciarrini koja je u osmom mjesecu trudnoće i nosi Petrizzijevo drugo dijete.

- Uvijek se dobro brinuo za nas, za mene i našu malu Elenu. Želio je da sve bude savršeno - dodala je i objasnila kako ga nikada ni za što neće optuživati jer zna da nije kriv i zna koliko ga je Elena obožavala.

Elenini organi donirani su, a njezino maleno srce u nedjelju je bilo na putu za Bergamo. U Rimu su pronađeni primaoci za njezine bubrege, a jetra je spasila život 9-mjesečnom dječaku u Torinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

ST
stjepanovic
19:37 24.05.2011.

Dobro je rekao morski covik,da je neko zboravio macku ili psa dosli bi ispecijalci.,mozda i GREENPEACEili kako se vec pise,a to jadno siroce niko nije primjetio,stoka od ljudi sto reci,Majka i otac ,pa to treba maknuti ,pustite medije pa to je Italija,

KA
karlovcankica
16:08 24.05.2011.

Grozno, nevjerovatno, ali i prije je bilo takvi slucajeva. Neki ostave djecu namjerno u autu..odu u shoping ili u birtiju, i ostave djete. Takvi nemaju veze sa mozgom. I zivotinje su pametnije od njih.

KK
karate kid
14:13 23.05.2011.

crvenimak za miloga boga covjece kakav ti je ovo komentar???!!!