ZBOG IZJAVA O SREBRENICI

Dnevni avaz: Tužiteljstvo BiH provjerava kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja Kupresa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja Kupresa
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Obilježavanje 28. godišnjice oslobođenja Kupresa
04.11.2022.
u 22:28
Milanović je kasnije rekao da nije istina da je negirao genocid, koji je nazvao "političkom metrikom".
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo BiH provjerava kaznenu prijavu protiv predsjednika Zorana Milanovića, a koja se tiče negiranja genocida u Srebrenici. "Predmet je u obradi, više informacija ne možemo dati" rekli su iz BiH tužiteljstva za Dnevni Avaz.

Kaznena prijava protiv predsjednika Milanovića podnesena je krajem prošle godine zbog "grubog umanjivanja zločina genocida u Srebrenici" koji je srpska vojska počinila u srpnju 1955. godine.

"Postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodima, u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon, postoji genocid u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac… Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije“, sporna je izjava predsjednika Milanovića 6. prosinca prošle godine zbog koje je podnesena prijava.

Milanović je kasnije rekao da nije istina da je negirao genocid, koji je nazvao "političkom metrikom".

Oglobljen s 32.000 kuna

Milanović ga smijenio uživo preko televizije, a sad je stigla i presuda za Šegona: 'Morao je znati, imao je osobnu korist..'

Povjerenstvo je zaključilo da je Šegon privatan interes stavio iznad javnog. U svoju imovinsku karticu nije unio podatak da na nekretninama u katastarskim općinama Vela Luka i Grad Zagreb ima hipoteke na iznose od 3,25 milijuna eura i 400.000 kuna, odnosno da je založni dužnik za potraživanja HBOR-a i Hypo Alpe Adria Banke u odnosu na tvrtku F.V. u kojoj je Šegon imao 20 posto vlasništva. Niti je ministra izvijestio da njegova tvrtka traži kredit od HBOR-a s obzirom da je on bio i predsjednika nadzornog odbora, a ni ostale članove.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

ZA
zagi101
00:16 05.11.2022.

on ili Mesić ne znam koji je gori

Avatar mustafa2
mustafa2
01:03 05.11.2022.

jel to slucajni predsjednik koji je uz diktatora erdogana otvorio novu dzamiju u sisku i koja je dobila ime po diktatoru erdoganu. erdogan je demokrat koji je rekao: “Demokracija je samo vlak u koji se ukrcamo dok ne stignemo do cilja. Džamije su naše vojarne, minareti su naši bajuneti, kupole su naše kacige, a vjernici su naši vojnici.”

DU
Deleted user
22:59 04.11.2022.

Jel to ti i drug Dodik skupa dobijate izgon iz Bosne 😁